Novak u polufinalu Vimbldona protiv Delpa (FOTO) (VIDEO)

Najbolji teniser sveta još jednom je pokazao da je njegova mentalna snaga najveća prednost koju ima u odnosu na tenisere koji mogu da mu pariraju. Nole je sa 3:0 (7:6, 6:4, 6:3) slomio Čeha Tomaša Berdiha

  • 0

Novak Đoković je polufinalista Vimbldona! Najbolji teniser sveta još jednom je pokazao da je njegova mentalna snaga najveća prednost koju ima u odnosu na tenisere koji mogu da mu pariraju. Nole je sa 3:0 (7:6, 6:4, 6:3) slomio Čeha Tomaša Berdiha.

Čeh je u ovaj duel ušao kao i Tomi Has, kao jedan od retkih igrača sa pozitivnim skorom na travi... Nole ga je očistio, iako rezultat to ne sugeriše. Prvi set je prošao bez brejkova, a mini serija istih u taj-breku pripala je našem teniseru. U drugom je početak išao na ruku navijačima Berdiha, pošto je ovaj ekspresno oduzeo dva vezana servisa Novaka i poveo sa 3:0.

Ni to mu nije bilo dovoljno jer je svojim glupostima pomogao Đokoviću da se potpuno vrati u set. Kada je Nole stigao dva brejka minusa bilo je jasno da se postavlja pitanje kada će mu Nole zakucati poslednji ekser u kovčeg. Novak je taj deo meča dobio sa 6:4, da bi u, ispostaviće se, poslednjem setu Novak dominirao i lako priveo susret kraju.

Novak je u trećem setu lako došao do dva gema prednosti, pa je dozvolio protivniku da na kraju osvoji ukupno tri gema.

- Jako smo krenuli na startu meča. Imao sam nekoliko brejk lopti koje nisam uspeo da iskoristim, pa smo ušli u taj-brejk. Tamo je odlučila jedna greška - rekao je Đoković odmah po završetku meča, i dodao:

- Ne znam kako sam uspeo da se vratim u drugom setu, posle Berdihovog vođstva od 3:0? Dobro sam reternirao što mi je pomoglo da se vratim u meč.

Posle Andreja Ševčenka iz publike je protiv Berdiha Novaka bodrio i Nemanja Vidić, kapiten Mančester junajteda i nekadašnji reprezentativac naše zemlje.

Ovde pogledajte jedan od boljih poena na meču:

ČETVRTINA FINALA:

Đoković - Berdih 3:0 (7:6, 6:4, 6:3)

Del Potro - Ferer 3:0 (6:2, 6:4, 7:6)

Kubot - Janovic

Verdasko - Mari

 

(Telrgraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA