Vozači formule prete bojkotom Velike nagrade Nemačke

Asocijacija gran pri vozača saopštila da će se povući sa trke ako se ponove slični problemi sa pneumaticima kao na trci u Velikoj Britaniji

  • 0

Vozači Formule jedan saopštili su da će se povući sa Velike nagrade Nemačke ukoliko se ponove problemi sa pneumaticima sa trke iz Velike Britanije.

- Ako se ponove slični problemi i na Velikoj nagradi Nemačke, odmah ćemo se povući sa takmičenja, jer taj problem može da ugrozi živote vozača, redara i navijača – navodi se u saopštenju Asocijacije gran pri vozača.

Na trci u Silversonu prošlog vikenda zadnji levi pneumatik je eksplodirao Luisu Hamiltonu, Felipeu Masi, Žan-Eriku Vernju i Serhiju Peresu.

Kompanija Pireli saopštila je nekoliko dana posle trke da je spremila znatno jače pneumatike za trku za Veliku nagradu Nemačke narednog vikenda, kao i novu vrstu guma za Veliku nagradu Mađarske.

Italijanska kompanija je, posle incidenata na trci Formule jedan u Velikoj Britaniji, odbacila navode da je njihov proizvod opasan.

Pireli je, takođe, saopšto i da su timovi sami krivi za eksploziju pneumatika jer su „namerno stavljali desne zadnje pneumatike tamo gde treba leve".

Trka za Veliku nagradu Nemačke na Nirburgringu voziće se u nedelju od 14.00.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA