SAMO HRABRO: Srpski klinci nisu spavali pred finale sa Amerima! (VIDEO)

Posle pobede nad Australijom u polufinalu juniorskog prvenstva sveta u košarci, pojedini reprezentativci Srbije jedva su zaspali iščekujući nedeljno finale sa Amerikancima

  • 0

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije u nedelju od 20 časova i 15 minuta u Pragu igra u finalu U-19 prvenstva sveta protiv Sjedinjenih Američkih Država, a napetost "orlića" je tolika, da su pojedini članovi tima jedva zaspali.

U subotu je ekipa selektora Dejana Mijatovića posle dramatične završnice pobedila Australiju u polufinalu, ali odmora nije bilo previše.

Samo 24 sata posle tog nastupa, na redu je novi, onaj za zlato. Isti rivali su se sastali u borbi za U-19 tron i 2007, kada je Srbija u Novom Sadu, predvođena selektorom Miroslavom Nikolićem, a na parketu Mačvanom, Jeremićem i Stojačićem, trijumfovala nad Amerikancima sa 74:69.

Ipak, to što su tada njihovi prethodnici uspeli da savladaju tim u kome su bili i sadašnje NBA zvezde Stiven Kari, Deandre Džordan i Majkl Bizli, nije bilo dovoljno da nova generacija "orlića" mirno dočeka bitku za zlato.

Prema rečima Nikole Jankovića, drugog najefikasnijeg strelca naše nacionalne selekcije i najboljeg skakača Srbije na ovom šampionatu, sna gotovo da i nije bilo u iščekivanju finala.

Ovi rivali sastali su se u Pragu u okviru druge faze takmičenja, nakon što su obe ekipe izborile učešće u četvrtfinalu, a Amerikanci su pobedili sa 71:62. Selekcija SAD je za sada bez poraza, a u taboru naše reprezentacije nadaju se da će uspeti da joj nanesu prvi.

- Nećemo se zadovoljiti ovim uspehom, bez obzira ko nam je rival u finalu. Amerikanci su apsolutni favoriti, ali pokušaćemo da ih pobedimo ili bar namučimo još više nego u prvom meču na turniru – istakao je Dejan Mijatović, selektor U19 reprezentacije Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA