ČOVIĆ: Ulazak ekipe s Kosova biće kraj ABA lige!

"Večiti rivali" složni da nije verovatno da će neki kosovski klub u skorije vreme zaigrati u regionalnom takmičenju, a u suprotnom preduzeće zajedničku akciju

  • 7

Mada su u lošim međusobnim odnosima, ljudi koji vode Partizan i Crvenu zvezdu u košarci saglasni su u jednom: neće se dozvoliti košarkaškim timovima sa Kosova da se takmiče u ABA ligi.

Prvak Kosova KK Peja ispoljio je tu ambiciju, o čemu je govorio i njihov novi trener, hrvatski stručnjak Danijel Luc.

Po Nebojši Čoviću ulazak kosovske ekipe u ABA ligu značio bi kraj tog takmičenja.

- Kad bi pomenuti klub iz Peći ušao u ABA ligu, lige više ne bi ni bilo - izjavio je predsednik Zvezde za "Kurir", uz uverenje da zasad neće doći do toga.

- Puno toga još treba da se desi da bi jedan klub s Kosova igrao na zvaničnim regionalnim takmičenjima - ocenio je Čović.

Direktor Partizana Dragan Todorić smatra da je suvišno komentaristi izjave hrvatskog trenera na klupi Peje, a ako dođe do razvoja događaja u skladu sa željama kosovskih Albanaca, očekuje da će srpski klubovi reagovati jedinstveno.

- Ne želim uopšte da komentarišem izjave trenera klubova s Kosova. Ukoliko dođe do toga, Partizan će uraditi isto ono što i svi drugi srpski klubovi. Nije Partizan jedini, sešćemo i dogovoriti se šta dalje - rekao je Todorić, koji takođe misli da nije za očekivati da se to desi.

- Iskreno, ne verujem da u skorije vreme uopšte može da se desi da Peja ili neki drugi klub s Kosova igra u ABA ligi - zaključio je Todorić.

Da bi se klub sa Kosova takmičio u ABA ligi treba mu saglasnost ostalih učesnika, a srpski klubovi sigurno se neće saglasiti sa tim, zasad.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grejalica

    8. jul 2013 | 10:23

    Sta se ti brines, ti si pokrao narod na Kosovu..

  • Nenad Mirkovic

    8. jul 2013 | 11:25

    pa zar peja nije ciga sa pinka?

  • Bari

    8. jul 2013 | 10:58

    A ko ce nas pitati za to? Ako budu hteli i Peja i Pristina ce igrati u Aba ligi, dosta vise tih laznih pretvaranja i snage. Za svaku odluku izricito kazemo Nee a poslije prihvatimo to. Covicu dosta toga!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA