Micić najbolji plej SP za juniore! (VIDEO)

Kapiten reprezentacije Srbije izabran u idealan tim šampionata, MVP Aron Gordon, mlađi brat bivšeg košarkaša Partizana Drua Gordona

  • 3

Vasilije Micić, plejmejker i kapiten juniorske reprezentacije Srbije, izabran je u najbolju petorku juniorskog SP u Pragu na kojem su "orlići" osvojili srebrnu medalju posle poraza u finalu od selekcije SAD (68:82).

Micić je šampionat završio sa 12,9 poena, 3,8 skokova i 4,8 uspešnih proigravanja saigrača po meču, a imao je i zvanično najlepšu asistenciju u finalu:

Za najboljeg na turniru izabran je krilni igrač Amerikanac Aron Gordon, mlađi brat bivšeg košarkaša Partizana Drua Gordona.

Pored Micića i Gordona u idealnu petorku uvršćeni su centar Džajil Okafor (SAD), bek Australije Dante Eksum i hrvatski krilni igrač Dario Šarić.

Selektor A reprezentacije Dušan Ivković prilikom objavljivanja spiska za pripreme A tima za Evrobasket u Sloveniji ostavio je mogućnost da pozove još nekog igrača iz mlađih kategorija, pa možda Micić, inače košarkaš Mega Vizure, ima šanse da se posle svetske pojavi i na kontinentalnoj smotri.

(Telregraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • heisenberg

    8. jul 2013 | 10:01

    ajde micic u zvezduuuuuu

  • vlada

    8. jul 2013 | 12:41

    svaka cast majstore,jedva cekam da te gledam u seniorima! zdrav bio! ps.gde da predje?!u fmp?!sto kad to je dosta losiji tim-klub od mege!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA