Duda Katiću: Ti si kao Željko Obradović, zvezda sreće! (VIDEO)

- Zasluženo si ovde. Obradović je nekada s 28 godina bio najstariji. Sada si ti - motivisao selektor centra Crvene zvezde Telekom na okupljanju reprezentativaca

  • 3

Na tradicionalnom predstavljanu seniorskog košarkaškog sastava, dan pre početka paklenog rada, selektor Dušan Ivković imao je "bliski susret" s centrom Raškom Katićem, 32-godišnjim debitantom. Uz očekivane pohvale, Ivkovića je interesovalo u kakvom je "stanju" na pripreme stigao drugi poenter Superlige i Srbin koji je na parketu proveo ubedljivo najviše minuta u igri (535).

- Pričaćemo... Ne volim to da radim ovako, ali mislim da si u kratkom periodu imao mnogo teških utakmica. Igrao si 36-37 minuta... - rekao je selektor Duda Rašku Katiću, i između ostalog dodao:

- Zasluženo si ovde. Sad si kao Željko Obradović. On je nekada sa 28 godina bio najstariji. Sada si ti. Ti si sada zvezda sreće!

Stameni centar se nije iznenadio, već je u izjavi za naš portal potvrdio da je maksimalno svestan situacije u kojoj se našao:

- Selektor je hteo da zna, pošto imam godina koliko imam, da li sam umoran ili ne - kaže Katić, pa dodaje:

- Imam snage. U dobrom sam ritmu, u dobrom sam treningu.

Da li si na početku sezone očekivao ovakav rasplet i Dudin poziv?

- Iskreno, nisam - kao iz topa odgovara Raško, i odmah nastavlja:

- U toku lige nisam uopšte razmišljao o ovome. Mnogo je netačnih informacija koje stižu iz spoljašnjeg sveta... Godine su me naučile da ne verujem svemu što čujem...

Jedan si od sedmorice debitanata?

- Jesam, u smislu reprezentacije... Uklopiću se brzo, u to verujem, i potrudiću se da se izborim za mesto u 12.

Devojke su u Francuskoj osvojile srca navijača požrtvovanošću i načinom na koji su nosile dres s natpisom Srbija na grudima?

- U našem mentalitetu je najvažnije da proradi inat. Kod njih je proradio, pošto nisu medijski dobro praćene i pretpostavljam da su se borile za svoje mesto pod Suncem. Svaka im čast. Nažalost, nisu osvojile medalju da same sebe krunišu. Inače, one su ostvarile i veće ciljeve od očekivanog.

Moraćate i vi da se "bacate" kao i one...

- Naravno. Izostanak nekih ključnih igrača možda donese mladost, borbenost, vrelu krv. Znate, neke stvari na početku deluju depresivno, pa se na kraju sve završi srećno. Ne znamo šta će da bude i moramo da idemo korak po korak i da treniramo dobro - zaključuje Katić.

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Legenda iz Zeleznika

    9. jul 2013 | 17:06

    Katic je 18 svetlosnih godina od Zeljka Obradovica.

  • Milan

    9. jul 2013 | 17:45

    Kao kosarkas da , posto je Obradovic bio 0 od igraca !

  • Rale

    9. jul 2013 | 23:56

    Ajde ne lupetaj Milane, Obradović je bio igračina, a ti si ili mlad pa ne pamtiš, ili nemaš pojma o košarci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA