ADRENALINSKA BOMBA: Odete na letovanje, a spuštate se niz stene... (VIDEO) (FOTO)

Na jednoj od najlepših planina u Srbiji Kopaoniku otvorena je letnja sezona, a od aktivnosti u kojima možete uživati u ponudi su i panoramska vožnja žičarom, jahanje konja, streličarstvo, rafting, kao i vožnju kvada

  • 0

Kad dođe letnji period godine, toplo i sunčano vreme većina ljudi voli da odmor provede pored vode, pa "pauzu u radu" najčešće iskoriste da otputuju na more. A da li ste razmišljali da leto provedete na planini, svežem vazduhu, uz aktivan odmor?

Na jednoj od najlepših planina u Srbii Kopaoniku zvanično je otvorena letnja sezona u organizaciji MK Resort na kojoj su predstavljene aktivnosti koje vam mogu ispuniti i ulepšati odmor.

Sa vrha Orlove stene na oko 1700 metara nadmorske visine pruža se prelep pogled. Za ljubitelje ekstremnih sportova, koji se ne plaše visine, vole da se penju uz stene i osvajaju vrhove alpinizam je idealan sport.

- Kontrolisano spuštanje niz stenu uz pomoć užeta, prelazak mostića, penjanje uz stenu samo su neke od alpinističkih atrakcija - rekao je instruktor ekrim sport kluba FEITH Miloš Radević.

- Glavna tehnika pri spustu je da noge budu pod pravim uglom u odnosu na stenu kako bi držali rastojanje. Na taj način održavate stabilnost i balans kako ne bi došlo do ljuljanja i neželjenih neprijatnosti - rekao Radević.

Starosna granica za alpiniste ne postoji, a dokaz za to je i 71 - godišnji Boban Milovanović iz Čačka koji se bez obzira na godine još uvek osvaja vrhove.

- Za nešto više od 40 godina koliko se bavim alpinizmom osvojio sam mnoge vrhove širom Srbije, ali i sveta između ostalih i Mon Blan.

- Ipak u ovim godinama dosta sporije i teže penjem vrhove koji su mi nekada predstavljali zagrevanje - rekao je kroz osmeh jedan od najstarijih alpinista u Srbiji i dodao.

- Alpinizam nije takmičarski sport. Ovde se čovek takmiči pre svega sam sa sobom, iskazuje se u prirodi i testira svoje mogućnosti - rekao je Milovanović.

Paraglajding je još jedna atrakcija u kojoj možete da uživate na Kopaoniku. Trenuci kada se otiskujute od zemlje i let na nekoliko stotina metara iznad tla probudiće u svakom neverovatnu energiju.

Za sigurno i udobno jedrenje padobranom garantuje šampion sveta u disciplini precizno sletanje 2004. godine Zoran Petrović Gugi.

- Nijedan let nije isti. Više od 3000 puta sam jedrio kroz vazduh, a svaki novi je izazov za letača - rekao je Gugi.

Vreme na Kopaoniku možete iskoristiti i za panoramsku vožnju žičarom, jahanje konja, pešačku turu do Nebeskih stolica, streličarstvo kao i vožnju kvada.

Ukoliko vam je dosadila saobraćajna gužva na gradskim ulicama, ako se nervirate kada upadnete u neku rupu i "razvalite" vaše vozilo, opuštajuća vožnja "četvorotočkaša" po brdskim terenima za koje nijedna prepreka nije nepremostiva predstavljaće pravo uživanje.

(P. Milinković)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA