Voša se mučila s Maltežanima, na redu je Honved! (VIDEO)

Novosađani neubedljivi u revanšu protiv Hibernijansa, kojeg su uz preokret savladali sa 3:2, za razliku od Mađara, koji su deklasirali Čelik iz Nikšića sa 9:0 u revanšu

  • 0

Fudbaleri Vojvodine u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope savladali su na svom terenu Hibernijans sa Malte sa 3:2 i plasirali se u narednu rundu. Novosađani su imali ogromnu prednost iz prvog meča kada su kao gosti pobedili sa 4:1 i prolazak dalje nije dolazio u pitanje, ali tesna pobeda nad nejakim protivnikom mora da zabrine.

Vojvodina je povela u 40. minutu golom Alivodića, a gosti su izjednačili preko Obijefulea već u 42. Drugo poluvreme donelo je čak i preokret, jer je Failja sa penala savladao golmana Kordića, koji je skrivio jedanaesterac prekršajem nad Dijasom.

To kao da je razbudilo Novosađane koji golom Škuletića u 62. minutu dolaze do izjednačenja, a samo pet minuta kasnije i do konačnih 3:2. Ponovo je strelac bio Škuletić, a pomogao mu je i protivnički golman slabom intervencijom.

U drugom kolu Vojvodina će igrati protiv Honveda, koji je ubedljivo eliminisao Čelik iz Nikšića, pobedama sa 4:1 u gostima i sa 9:0 (!) kod kuće.

To će biti drugi put da Vojvodina u evropskim kupovima igra protiv Honveda, 1989. u prvom kolu Kupa šampiona nije im se posrećilo. Tada su posle poraza od 0:1 u Budimpešti, pobedili sa 2:1 u revanšu, ali gol primljen kod kuće koštao ih je eliminacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA