Da li je ovo sastav Partizana za prvi zvanični meč u sezoni?

Za razliku od kolege iz tabora večitog rivala, trener ''crno-belih'' Vuk Rašović imaće mnogo manje problema u sklapanju ekipe pred duel sa Širakom zbog činjenice da je kostur tima ostao na okupu

  • 0

Bliži se početak i prve zvanične utakmice fudbalera Partizana u novoj sezoni. Navijači ''crno-belih'' s nestrpljenjem očekuju dvomeč protiv jermenskog predstavnika Širaka u kvalifikacijama za Ligu šampiona i ubeđeni su da mogu da ponove uspeh iz 2003. i 2010. godine, kada su igrali grupnu fazu najelitnijeg fudbalskog takmičenja.

Za razliku od večitog rivala Crvene zvezde, koja za sada muku muči oko sastava za prvi ovosezonski duel, Partizan će se 17. jula najverovatnije osloniti na proverene snage koje su i donele šestu uzastopnu titulu u ''Humsku''. Doduše, uz manje promene koje su svakako bile uslovljene tokom letnjeg prelaznog roka.

Na osnovu mečeva sa priprema i aktuelnog igračkog kadra, Telegraf kroz maglu nazire i prvih 11 "ratnika" Partizana.

Prva promena ''crno-belih'' svakako će biti ona na golu. Iako Vladimir Stojković još nije otišao iz kluba stav trenera Vuka Rašovića je vrlo jasan i mrežu aktuelnog šampiona Srbije će braniti pridošlica iz OFK Beograda Milan Lukač.

Odbrana je pretrpela minimalne promene jer su svi, osim Lazevskog i Miljkovića, ostali u klubu s tim da Makedonac i nije bio prva opcija kraj leve aut linije. Desnu stranu odbrane trebalo bi da drži povratnik u ''crno-belo'' jato Nikola Aksentijević ,dok je suprotna strana rezervisana za Vladimira Volkova.

Mesto centralnih defanzivaca, kao i prethodne sezone, rezervisano je za Ivana Ivanova i Miloša Ostojića mada nije isključeno da bi Bugarin mogao da napusti klub u ovom roku s obzirom na velika interesovanja. Ali, pre Širaka sigurno neće.

Vezni red je takođe minimalno promenjen. Najvećih problema Rašović je imao na poziciji defanzivnog veziste, ali je dolazak Nikole Gulana donekle umanjio taj problem. Ipak, Gulan verovatno neće biti starter zbog činjenice da je u timu i Saša Marković koji ima više utakmica u nogama, računajući poslednju sezonu, i duže je u timu.

Centralno mesto rezervisano je za jednog, jedinog i neponovljivog Sašu Ilića. Iako ima 35 godina igra Partizana se ne može zamisliti bez njega. Društvo će mu praviti Predrag Luka sa desne i Nikola Ninković sa leve strane, mada na tu poziciju pretenduje i Miloš Jojić, koji je golom u derbiju protiv Zvezde praktično doneo titulu ''crno-belima''.

Odlazak Lazara Markovića u Benfiku u prvi plan izbacio je Nemanju Kojića, koji bi trebalo da bude jedan od vođa navale srpskog šampiona. Drugi bi trebalo da bude Marko Šćepović, s obzirom na suspenziju Aleksandra Mitrovića.

Međutim, gorostasni napadač, koji konstitucijom podseća na Marija Balotelija, takođe bi mogao da napusti ''Humsku'' ukoliko Partizan ne uspe da se plasira u grupnu fazu LŠ, ali na svu sreću ''grobara'' tu je da pomogne u najtežim i najvažnijim utakmicama sezone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA