TRANSFERI & TRAČEVI: Grbić u Humskoj, Arauho na Marakani, PSŽ želi Baneta Ivanovića! (VIDEO)

"Večiti rivali" uprkos nezavidnoj finansijskoj situaciji aktivni na fudbalskoj pijaci * Pariski "sveci" kapitena reprezentacije Srbije i uzdanicu Čelsija vide kao zamenu za odlazeće Van der Vila i Žalea * Ljajiću Viola nudi duži ugovor i veću platu

  • 0

Prelazni rok i dalje je najaktuelnija tema u evropskom fudbalu, pa ni u Srbiji nije drugačije. Crvena zvezda, iako u besparici i dugovima, svakog dana ustalasa javnost makar nagoveštajem novog transfera, sada je aktuelan Peruanac Arauho.

Partizanu je veća briga da sačuva kostur šampionskog sastava, a saga sa Ivanom Ivanovim se nastavlja. Bugarski internacionalac bi put Švajcarske, konkretno Bazela, dok "crno-beli" nisu voljni da ga puste. Što se tiče ofanzivnog aspekta igre u konkurenciji je sada i Petar Grbić, koji je prošlu sezonu proveo na Karaburmi.

Ovo je Telegrafov izbor najinteresantnijih dešavanja tokom dana.

TRANSFERI

Petar Grbić

Crnogorski fudbaler stigao je je među"crno-bele" kao pozajmljen igrač Olimpijakosa. Od nedelje priključuje se ekipi, dok će pravne formalnosti biti obavljene u narednim danima. Grbić ima najveću moguću preporuku u Partizanu, dvaput je prošle sezone, dok je igrao na pozajmici u OFK Beogradu, bio fatalan za Zvezdu kojoj je dao tri gola u dva meča u razmaku od nekoliko dana.

Migel Arauho Blanko

Peruanac ima tek 18 godina, ali to mu nije  smetalo da impresionira čelnike "crveno-belih", naročito sportskog direktora Zorana Stojadinovića koji ga je predložio Upravnom odboru i dobio pristanak. Arauho igra na mestu štopera, što je već neko vreme najslabija tačka u ekipi nekadašnjag  šampiona Evrope, mada može da koristi i kao desni bek. Tvrdi se da će Zvezda platiti 200.000 evra za Arauha, a daće on potpisati na četiri godine za mesečnu platu od 7.000 evra.

- Arauha očekujemo tokom iduće sedmice i uveren sam da smo njegovim angažovanjem napravili pravi potez Naravno, svesni smo da je mlad i da će mu biti potrebno vreme da se adaptira, ali momak ima izuzetan potencijal i zajedno s našim mladim igračima Krnetom i Lazićem predstavljaće dobru i perspektivnu konkurenciju kojoj je potreban jedan iskusan štoper - izjavio je Stojadinović.

Danijele De Rosi

Britanski mediji navode da je Italijan nadomak Stamford Bridža. Trener Čelsija Žoze Murinjo žarko želi vezistu Rome i sva je prilika da dobiti De Rosija za 13 miliona evra, a pominje se da će put Rima i Brazilac Valas 19-godišnji odbrambeni fudbaler kojeg su "plavci" kupili od Fliminensea prošle godine.

Huan Fernando Kvintero

Talentovani kolumbijski vezista kompletirao je prelazak iz Peskare, gde je bio kao pozajmljen igrač Nasionala iz Medeljina i postao novi član Portoa. Kvintero je koštao prvaka Portugala pet miliona evra za polovinu vlasništva nad igračem, potpisao je na četitri godine, a otkupna cena ugovora je čak 40 miliona evra. Kvintero ne postiže mnogo golova, ali lopta mu se prosto "lepi" za nogu, ima sjajan dribling i blistavu budućnost pred sobom.

Mehdi Benatija, Markinjos

Roma je ozvaničila dovođenje marokanskog odbrambenog igrača Mehdija Benatija koji je potpisao na pet godina, a koštao je 13,5 miliona evra. Pored para u Udineze će mladi fudbaleri Valerio Vere i Niko Lopez. Benatija je zamena za Brazilca Markinjosa koji pojačava Pari Sen Žermen za 35 miliona evra.

TRAČEVI

Branislav Ivanović

Defanzivac Čelsija i kapiten reprezentacije Srbije interesantan je Pari Sen Žermenu koji još razmatra da li da uputi formalnu ponudu na Stamford bridž. Novi trener Loran Blan želi Srbina tim više što su Gregori van der Vil i Kristof Žale na izlaznim vratima.

Ivanović je od dolaska u Čelsi 2008, postao standardan prvotimac i dao je veliki doprinos osvajanju  FA kupa 2009, duple krune 2010, Lige šampiona i FA kupa prošle godine i Lige Evrope u nedavno u maju kada je postigao pobedonosni gol u finalu protiv Benfike.

Ivan Ivanov

Bugarin je otvoreno rekao da želi da ide, u Partuzanu govore da im treba za Ligu šampiona. Bazel je konkretan i nudi milion i po evra "crno-belima", ali uz uslov da Ivanov ne igra u kvalifikacijama za evropsku elitu, jer je  njima potreban za isti zadatak. Ivanov ima ugovor do 2014. i ovo je možda poslednja prilika da Partizan lepo zaradi. Međutim, poslednje informacije govore da će bugarski internacionalac igrati za klub iz Humske u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Adem Ljajić

Pošto mu je, po svoj prilici, propao transfer u Milan, jer Robinjo nije uspeo da se dogovori sa Santosom, Adem Ljajić nadomak je produžetka ugovora sa Fiorentinom. Viola srpskom internacionalcu nudi duplo veću platu, a pristaje i na klauzulu u ugovoru da Ljajić može da ide ako neko ponudi 15 miliona evra. Ademu trenutni ugovor važi do kraja sledeće sezone, ali ne zna kolko će igrati ako ga ne produži, jer u slučaju da ode kao slobodan igrač Firentinci nemaju razloga da mu daju veliku minutažu.

Kristijan Benteke

Napadač Aston Vile velika je želja Totenhema. "Pevci" su spremni da za belgijskog reprezentatvca daju 20 miliona funti, Vila zasad traži 25 i ne pristaje ni na kakve zamene igrača. Ako dođe do dogovora Benteke bi potpisao petogodišnji ugovor sa Totenhemom, međutim vlasnik Aston Vile Rendi Lerner još nije spreman na kompromis.

Zdravko Kuzmanović

Srpski fudbaler nije u planovima Valtera Macarija, trenera Intera, za narednu sezonu i moguće je da dođe do razmene sa gradskim rivalom Milanom, pišu italijanski mediji. U suprotnom pravcu pošao bi Antonio Noćerino. U ovakvim razmenama obično je mnogo bolje prolazio Milan, treba se samo setiti da su iz Intera doveli Andreu Pirla i Klarensa Sedorfa, igrače koji su godinama briljirali u dresu "rosonera" i dvaput osvajali Ligu šampiona. Ako do transfera dođe na Kuzmanoviću je da zablista u novoj sredini i održi tradiciju da Milan više profititra u razmenama sa velikim rivalom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA