STOJANOVIĆ: Igračima bih pustio pesmu "Kao da je bilo nekad"

Dan pred prvi meč kvalifikacija za Ligu Evrope sa islandskim IBV-om, trener "crveno-belih" je priznao da još ima nedoumica oko startne postave

  • 0

Približio se debi Crvene zvezde u novoj sezoni, a sa ekipom će debitovati i trener Slaviša Stojanović. Pred meč sa islandskim IBV-om, Stojanović je rekao da je kao selektor Slovenije imao iskustva sa fudbalom koji se igra u skandinavskim zemljama, koji je, prema njegovim rečima, veoma specifičan.

- Sutra je moj debi na "Marakani" i zvanični debi ekipe u novoj sezoni. Očekujem dobru utakmicu, spremali smo se, mada fizički još nismo maksimalno spremni, što je i logično jer nam prvenstvo počinje tek 10. avgusta. Biće to dobar test, ali potreban je maksimalan oprez jer Islanđani imaju specifičan stil igre. Treba samo da forsiramo našu igru i nadam se najboljem - rekao je Stojanović.

Novinari na "Marakani" su tražili da Zvezdin šef struke pojasni specifičnosti islandskog fudbala.

- Generalno, svi Skandinavci forsiraju sličan stil igre, nema kombinatorike u srednjem redu, insistira se na dugim loptama, prekidima, a u napadu imaju visoke i snažne igrače. Posebna specifičnost našeg rivala je izvođenje auta, imaju igrače koji to rade na izuzetan način, videćete. Mi, nažalost, nismo dobili snimke poslednje njihove dve utakmice jer nisu bile pokrivene kamerama. Ipak, uspeli smo da preko naših trenera koji tamo rade dobijemo važne informacije - rekao je Stojanović.

Slovenac je rekao da će sastav prvih 11 igrača umnogome zavisiti od Luke Milivojevića, s obzirom da se svakog trenutka očekuje da se realizuje njegov transfer.

- Najveća dilema vezana je za vezni red, odnosno za status Luke Milivojevića koji čeka angažman u inostranstvu. Nadam se da ću posle današnjeg treninga imati više informacija o tome. Kada je u pitanju špic, imam na raspolaganju Mihajlovića i Daudu, obojica su dobro radili na pripremama, jedan je bio bolji na treninzima, a drugi na utakmicama. Zavisiće od taktičke postavke i odlučićemo posle treninga - rekao je Stojanović, koji je uz kucanje u drvo rekao da su svi igrači na raspolaganju.

Da li će najveće pojačanje Miloš Ninković na debiju igrati od starta?

- I to zavisi od situacije sa Milivojevićem. Posle treninga ću razgovarati sa Ninkovićem. On je vrhunski igrač, mnogo nam je doneo i ne vidim razloga zašto ne bi igrao - poručio je Stojanović, i osvrnuo se na situaciju sa štoperima.

- Marinković, Krneta i Lazić su zaista izneli veliko breme na pripremama, na utakmicama su igrali po 90 minuta. Oni su mladi igrači, imaju dobri inspiraciju i verujem da će pokazati ono što će biti dobro za ekipu i za njihove karijere - rekao je Stojanović, i za kraj dodao da bi fudbalerima na dan utakmice pustio pesmu EKV-a "Kao da je bilo nekad", aludirajući na stare dane slave "crveno-belih".

Na pitanje koje je slabosti uočio u ekipi za dve nedelje, Stojanović je rekao:

- Gledao sam poslednjih nekoliko utakmica u sezoni više kao ljubitelj, jer tada nisam ni sanjao da ću sedeti ovde. Bilo je dosta lateralnih pasova ulevo i desno, a malo u dubinu. Bilo je i spore tranzicije iz odbrane u napad, a radili smo i na tome kako se pokriva prostor kada se otvaramo po boku. To je bilo dovoljno za početak, jer igračima ne treba odmah dati previše informacija. Nadam se da ćemo uspeti da popravimo još toga do bitnih utakmica.

- U ovom trenutku nismo gde želimo da budemo. Ne bih da pričam kako sam čarobnjak i kako sam za 16 dana postigao harmoniju u ekipi i da se uveliko sve uklapa savršeno? Ja samo kažem da su svi treninzi odrađeni maksimalno profesionalno i da su me igrači oduševili pristupom, da kod njih vidim veliku želju da naprave velike stvari. Morate da shvatite da mi obavljamo ozbiljan posao, idemo korak po korak, kako smo se i dogovorili.

Novinari nisu propustili priliku da pitaju trenera Crvene zvezde povodom izjave voditelja Dejana Anđusa, a o tome više pročitajte OVDE.

Kapiten Nenad Milijaš istakao je da su "crveno-beli" svakako favoriti, ali da ni u jednom trenutku neće potceniti rivala.

- Biće to, svakako, dobar test za nas, znamo koliko našim navijačima znače evropske utakmice i daćemo maksimum da ostvarimo pobedu i da na najlepši način otvorimo sezonu - rekao je Milijaš.

Prva utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Crvene zvezde i IBV-a igra se sutra od 20.30 na "Marakani".

(B. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA