Sabonisov sin sa 22 poena i 22 skoka doneo pobedu Litvaniji protiv Srbije na EP (VIDEO)

Košarkaška reprezentacija Srbije do 18 godina poražena od Litvanije rezultatom 74:70. "Orlići" će tako u drugu fazu EP u Letoniji preneti dva poraza jer su pre ovoga izgubili od Francuske

  • 0

Muška juniorska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je u Ventspilsu od vršnjaka iz selekcije Litvanije posle produžetka sa 74:70 (16:22, 15:12, 18:22, 15:8, 10:6) u trećem kolu A grupe Evropskog prvenstva u Letoniji za igrače do 18 godina.

Srpski košarkaši tako će u drugu fazu šampionata "preneti" dva poraza, pored ovog i onaj od Francuske. Pobeda Srbije nad Slovenijom u prvom kolu se ne računa, jer ta selekcija nije prošla dalje.

Selektor Srbije Aleksandar Bućan istakao je svoje nezadovoljstvo novim porazom.

- Ponovo smo ostali bez bodova u neizvesnoj završnici, iako smo većim delom utakmice bili bolji i imali prednost. Suđenje zaista ne bih komentarisao, jer time se ništa neće promeniti. U nastavku šampionata moramo sve da učinimo da mnogo boljim igrama nadoknadimo ova dva poraza i pokušamo da popravimo utisak - rekao je Bućan.

Najbolji u redovima Litvanaca bio je sin legendarnog košarkaša Arvidasa Sabonisa, Domantas sa impresivnim skorom od 22 poena i isto toliko skokova. U poslednjoj četvrtini i dodatnom periodu mlađi Sabonis postigao je 14 poena uz šest skokova.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Vasilije Pušica sa 19 poena, Aleksa Jugović dodao je na to još 11, a Vasilije Vučetić osam poena.

Prvo mesto u A grupi osvojila je Francuska (3:0), a druga je Litvanija (2:1).

U nedelju je slobodan dan. Reprezentacija Srbije će u nastvaku šampionata igrati u novoformiranoj grupi E, a rivali će joj biti selekcije Rusije, Češke i BIH.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA