BAJERN - BARSELONA 9:0: Pep dobio rezerviste Katalonaca! (VIDEO)

Pep Gvardiola dokazao je da je njegova nova ekipa na dobrom putu u pripremnim utakmicama i da ne puni mreže samo niželigaša

  • 2

Ekipe Bajerna iz Minhena i Barselone odigrale su prijateljski meč na "Alijanc areni" u kojem je slavila nemačka ekipa sa 2:0, golovima Filipa Lama u 14. minutu i Mandžukića u 87.

Duel ove dve ekipe teško može da bude samo prijateljski, s obzirom na to što je u prošlosezonskom polufinalu Lige šampiona Bajern demonstrirao silu pobedama od 4:0 na svom stadionu i 3:0 na "Nou Kampu".

Treba napomenuti da nemačku ekipu sada predvodi trener Pep Gvardiola, koji je imao nekoliko uspešnih sezona u katalonskoj ekipi.

Od starta šampion Evrope igrao je konkretnije, i već u četvrtom minutu Riberi sjajnim prodorom sa leve strane protivničkog gola pronalazi potpuno samog Robena na drugoj stativi, ali golman interveniše sa gol linije.

Samo 10 minuta kasnije, nakon centaršuta raspoloženog Riberija, kapiten Bajerna Filip Lam postiže pogodak glavom za 1:0!

Ovako rani pogodak nagoveštava možda još jednu ubedljivu pobedu Nemaca.

Serđio Robero iz Barselone u 17. minutu pokušava da uzvrati pogodak, ali lopta završava malo pored protivničkog gola.

Uzbuđenje je viđeno i u 30. minutu, kada je posle duplog pasa i izletanja Milera pred Pinta ponovo Adrijano sprečio siguran pogodak, poslavši loptu u korner.

Nakon toga nije bilo ozbiljnijih prilika u prvom poluvremenu, pa fudbaleri oba tima odlaze na pauzu sa rezultatom 1:0 za domaću ekipu.

DRUGO POLUVREME U POTPUNO DRUGOM RITMU

Barselona je igrala sa rezervistima i u odnosu na prvo poluvreme nije viđena neka ozbiljnija šansa.

Publika je u jednom trenutku čak i zviždala, jer je meč delovao kao sve samo ne kao profesionalni.

Međutim, novu radost domaćoj publici donosi hrvatski reprezentativac u 87. minutu. Mandžukić lepo koristi ubačenu loptu i duplira prednost na 2:0!

Ovakav rezultat se nije menjao do kraja meča, pa je Pep Gvardiola zasluženo odneo pobedu protiv svog bivšeg kluba.

Gvardiola se opredelio da susret započne u ni malo slabom sastavu koji čine: Nojer, Rafinja, Dante, Boateng, Alaba, Alkantara, Kros, Lam, Riberi, Roben i Miler.

Sa druge strane,Barselona je počela sa sledećim sastavom: Mesi, Pinto, Montoja, Bartra, Maskerano, Adrijano, Song, Dos Santos, Serhi Roberto, Aleksis Sančez i Teljo.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • heisenberg

    25. jul 2013 | 00:18

    nikakav trener Gvardiola... preuseo Bajern kad je vec formirana masinerija a nije smeo u Premier jer bi se raspao

  • péki

    25. jul 2013 | 00:21

    Prijateljski mec, ne bi bilo prijateljski da su ih napunili ovako samo 2:0

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA