SVE O LUDOGORECU: Bugarski tajkun doveo 5 Brazilaca i 10 stranaca! (VIDEO)

Vlasnik sledećeg protivnika Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona je Kiril Domuščjev, "težak" pola milijardi evra. U bugarskom šampionu, osim Brazilaca, igraju i dva Portugalca, Španac, Kolumbijac, Holanđanin, Slovenac, Finac, Francuz, Rumun i jedan Srbin

  • 5

Posle neslavne eliminacije Širaka u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, pred fudbalerima Partizana je mnogo teži posao, bugarski Ludogorec, tim koji je ekspresno u svojoj zemlji postao sila, podržan novcem tamošnjeg biznismena Kirila Domuščjeva (44) "teškog" više od 500 miliona evra.

Domuščjev se lepo snašao u bugarskoj privatizaciji i uz pomoć majke, koja je bila direktor fabrike za proizvodnju bicikala, postao je vlasnik fabrike, a potpomogao mu je i brat s investicionim fondom. Sledilo je prisvajanje fabrike piva, farmacije i mnogo čega drugog, a 2010. Kiril je odlučio da kapital uloži u Ludogorec, klub osnovan 2001, pošto je prethodno bio u Upravi CSKA.

Usledio je meteorski uspon, tadašnji Razgrad 2000 kupio je ime rasformiranog Ludogoreca Razgrad radi pozivanja na višedecenijsku tradiciju, a odmah je ostvaren i plasman u elitni rang. Da se novi prvoligaš iz gradića od oko 50.000 stanovnika sa periferijom ne šali, videlo se vrlo brzo: u prvoj sezoni Ludogorec je pobedom nad CSKA na svom terenu sa 1:0 u poslednjem kolu stigao do titule, pošto je prethodno osvojio i nacionalni kup.

Usledile su neuspešne kvalifikacije za Ligu šampiona i ispadanje u drugom kolu od zagrebačkog Dinama u osmom minutu sudijske nadoknade, a nova šansa za plasman u najjače klupsko takmičenje obezebeđena je ponovnim dramatičnim osvajanjem titule u poslednjem kolu.  Ovog puta gubitnik je bio Levski. Ludogorec je kao gost pobedio Montanu sa 3:0 u poslednjem kolu, dok je Levski odigrao sa samo 1:1 protiv gradskog rivala Slavije.

Bugarski šampion u drugom kolu kvalifikacija posle 1:2 u Bratislavi ubedljivo se revanširao Slovanu, sa 3:0, i obezbedio prolaz dalje i nesumnjivo ulogu favorita protiv Partizana, koji, kao i ostali srpski klubovi, može samo da sanja o finansijskoj snazi koju ima Ludogorec.

Uz takav novac ide i internacionalni sastav u kojem je pet Brazilaca, dva Portugalca, Španac, Kolumbijac, Holanđanin, Slovenac, Finac, Francuz, Rumun, pa i jedan Srbin, ali sa bugarskim pasošem, golman Ivan Čvorović, koji ima jedan nastup i za reprezentaciju naših istočnih suseda.

Prva zvezda ekipe je Braziac Marselinjo, koji je po sajtu Transfermarket procenjen na tri miliona evra, vezista i neretko strelac. Uz Marselinja, Bugarin Ivan Stojanov bio je ponajbolji igrač u prethodne dve sezone, bio je i nešto efikasniji od Brazilca, zatresao je i mrežu Slovana u revanšu, a imao je i poruku za svog prijatelja Ivana Ivanova, defanzivca Partizana.

- Pobedili smo Slovan i sada nas očekuje novi protivnik. To je Partizan i na ovaj način upozoravam mog prijatelja Ivanova da manje greše. U suprotnom, biće kažnjeni - izjavio je bugarski vezista, očito pun samopouzdanja.

Najveće ime ekipi, ali samo ime, ipak je Mišel Platini, naravno ne onaj pravi, legendarni Francuz, sada predsednik UEFA, već brazilski napadač koji je nedavno stigao iz CSKA i tek treba da se dokaže u novoj sredini. Ludogorec je u prelaznom roku doveo nekoliko igrača, a promenjen je i trener - umesto Ivajla Peteva (38), koji je osvojio sve trofeje, stigao je 50-godišnji Stojčo Stojev, koji je uspešno obavio posao u revanšu protiv Slovana.

Kvalitetnom sastavu nije trebalo mnogo da profunkcioniše, a fudbalerima, stručnom štabu i navijačima Partizana ostaje nada da "crno-beli" mogu znatno bolje od viđenog u prvim takmičarskim mečevima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    25. jul 2013 | 15:15

    Iskreno bi volio sa Partizan prodje radi Srpskog fudbala...ali juče sam odgledao Ludogrec protiv Slovana a i Partizan protiv Širaka. Ludogrec je mnogo jaka i ozbiljna ekipa i nevidim da Partizan ima šansu ali nikad se nezna! Komšije sretno!

  • Jop!

    25. jul 2013 | 14:54

    Sve o ludogorecu,kasapinu partizana...

  • brb

    25. jul 2013 | 16:10

    Gledao sam Ludogorec protiv Slovana i meni se najvise svideo Dani Abalo, desno krilo. Ne samo sto je bio strelac dva gola, vec je skoro svaka akcija isla preko desnog krila. Slovan je juce mogao da primi i dvocifren broj golova, a prosto je neverovatno sta su u nekim slucajevima promasili domacini. Partizan mora da popravi igru rapidno, znaci da ono razocarenje, pretvori u odusevljenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA