TROICKI TVRDI DA SE PLAŠI IGLE: Svi me podržavaju, uključujući i Noleta!

- Prema meni se odnose kao prema kriminalcu, a nisam ništa skrivio. Novak je rekao da veruje da će se sve dobro završiti, pošto nisam kriv, kao i da bi čelnici ATP morali da me podrže - kaže naš teniser

  • 6

Srpski teniser Viktor Troicki, koji je zbog dopinga suspendovan na 18 meseci iz tenisa, oglasio se saopštenjem u kome je naveo da se nada da će sud u Lozani poništiti tu odluku, jer nije uradio ništa loše.

On je dodao da se plaši igle i da je zbog toga imao problema da da krv, ali da do sada nikada nije odbijao doping kontrolu, kao i da ne bi nikad otišao s kontrole da mu lekarka nije dala dozvolu.

Troicki je najavio da će se žaliti sudu i da veruje u pravdu. Na sreću, njegov nalaz urina s testa u Monte Karlu nije pozitivan, pa je to olakšavajuća okolnost.

ZAŠTO MI OVO RADE?

- Sve se događalo u Monte Karlu ovog proleća. Loše sam se osećao tog 15. aprila za vreme i posle meča s Jarkom Nieminenom - rekao je Troicki i dodao:

- Posle meča bio sam izabran da dam uzorak urina i krvi, pa sam posle tuširanja otišao na antidoping kontrolu, ali pošto sam se loše osećao, pitao sam zvaničnog doktora da li mogu da izbegnem davanje krvi, jer mi od toga bude još gore, a ona mi je rekla da mogu, ali da prethodno napišem pismo Međunarodnoj teniskoj federaciji - objasnio je srpski teniser i nastavio:

- Lekarka koja je obavljala testove rekla mi je da sam bled i da izgledam bolesno. Naglasila je da mogu da preskočim test krvi ako napišem pismo ITF-u, i objasnim šta se dogodilo.

- Izdiktirala mi je šta da napišem i pustila me da odem. Bila je ljubazna i puna razumevanja. Bio sam sto posto ubeđen da je sve u redu. Moj trener Džek Rider bio je sa mnom u sobi za testiranja tokom postupka - rekao je Troicki.

PONAŠAJU SE KAO DA SAM KRIMINALAC

On je dodao da je sledećeg jutra, kad mu je bilo bolje, bio kod istog kontrolora kod kojeg je bio i dan ranije, te da je dao uzorak krvi i urina i da je prošao oba testa.

- Rezultati testova krvi i urina su bili negativni, potpuno čisti - naglasio je Troicki, uz napomenu da je i pre toga mnogo puta bio testiran i da nikada pre toga nije odbio test.

- Prema meni se odnose kao prema kriminalcu, a nisam ništa skrivio. Plašim se igle i zbog toga sam imao problema, ali sam se uvek redovno odazivao pozivima za testove. Čist sam i tako ću završiti karijeru - poručio je naš teniser.

Troicki kaže da je razgovarao s još nekim teniserima i da su svi iznenađeni.

PODRŠKA OD ĐOKOVIĆA I KOLEGA

- Prvo sam razgovarao sa svojim dubl partnerom Andreasom Sepijem koji je bio šokiran odlukom za koju tvrdi da je prestroga, jer je ista stvar mogla da se dogodi bilo kome.

- Novak Đoković je rekao da veruje da će se sve dobro završiti, pošto nisam kriv, kao i da bi čelnici ATP morali da me podrže - rekao je Troicki.

Srpski reprezentativac najavljuje da će se žaliti međunarodnom Sudu za arbitražu u sportu u Lozani.

- Uveren sam 100 odsto da će Sud u Lozani razmotriti moj slučaj i doneti ispravnu odluku. Ali, ozbiljna kazna koju sam dobio ostavila me je bez reči. Ne znam šta ću da radim, još ne verujem da se to dogodilo. Borac sam i pokušaću da se borim s mojim timom i advokatima, ali sada sam uništen. Nadam se da će se ova noćna mora završiti, jer zaista želim da nastavim da igram tenis. Ovo nisam zaslužio - zaključio je srpski teniser.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xaxa

    26. jul 2013 | 16:01

    Pa je l' se plasis igle,vrtelo ti se u glavi....? Odluci se. Ili bolje cuti,pravis budalu od sebe

  • Prime

    26. jul 2013 | 16:21

    Ama čoveče tvoj ugled je u pitanju. Nemoj samo gledati u iglu :-)

  • lol

    26. jul 2013 | 17:28

    Zato smrce, plasi se covek igle :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA