ČEKA SE FIFA: Nameštali Letonci i Šveđani u kvalifikacijama za LŠ?

Razloga za sumnju ima dosta. U utakmici Daugave i Elfsborga je u razmaku od samo 30 minuta postignuto čak šest golova, a pri tome je postojao veliki broj opklada da će meč biti završen sa šest ili više pogodaka

  • 1

Neki od mečeva kvalifikacija za Ligu šampiona su u najmanju ruku sumnjivi. U utakmici između letonske Daugave i švedskog Elfsborga postignuto je čak šest golova u periodu od poslednjih 30 minuta meča! Firma zadužena za nadzor klađenja u Evropi "FederBet" prijavila je taj meč FIFA federaciji.

Šveđani su prvi meč dobili sa 7:1 u Letoniji, a na svom terenu u revanšu slavili su sa 4:0. Najveću sumnju izazvalo je to što je u prvoj utakmici bilo 2:0 za goste do 62. minuta, a nakon toga je domaća ekipa primila pet golova i postigla jedan.

"FederBet" je prijavila informaciju da je bio veliki broj opklada da će meč biti završen sa šest ili više pogodaka.

Andres Klastrom iz Elfsborga je povodom ovih informacija izjavio:

- Ne mogu da verujem, pa sve vreme su se u svom šesnaestercu branili sa najmanje devet igrača. Mislim da tako ne bi igrali da su želeli da nas puste. Oni su loša ekipa.

Direktor Duagave Roman Lajuks je ljut povodom ovih informacija.

- Ne znam uopšte kako da prokomentarišem ove monstruozne optužbe - jedan je od komentara Romana.

U kvalifikacijama za Ligu Evrope takođe je bilo sumnjivih utakmica. Prvo kolo kvalifikacija za ovo takmičenje je obeležio rekordan poraz crnogorskog Čelika od 9:0 u revanš utakmici protiv mađarske ekipe Honveda.

FIFA će pored ovog dvomeča morati da se proveri i one u kojima su učestvovali klubovi iz Albanije, Moldavije, Mađarske, Gruzije i Bosne i Hercegovine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čarls bronson

    23. oktobar 2017 | 17:10

    I Seltik je prošle sezone u kvalifikacijama kao gost izgubio od ekipe sa Gibraltara 1:0 , na kvotu 20,oo , a u Glazgovu ih je isprašio sa 5:0 i prošao dalje . Jesu Kelti šuplja ekipa poslednjih godina , ali Gibraltar je Gibraltar . Da su sami uložili 5 miliona , dobili bi 95 miliona funti i obezbedili egzistenciju za barem dve godine . Ko zna da li jesu ili nisu ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA