LIVERPUL SE PRODAJE: 350 miliona funti i vaš je

Vlasnik "crvenih" je pre nekoliko meseci pokušao da pronađe novac od jedne saudijske naftne kompanije, ali su ovi hteli da otkupe kontrolni komplet akcija

  • 4

Loši rezultati i činjenica da tri godine nisu osvojili nijedan trofej naterala je Džona V. Henrija, vlasnika Liverpula, da još jednom razmisli o prodaji tima. On je u ime "Fenway Sports Group" preuzeo klub sa "Enfilda" 2010. godine.

Istina, potvrda Džona V. Henrija nije lična, već je razmišljanje u javnost pustio jedan neimenovani prijatelj rekavši da gazda razmišlja o cifri od 350 miliona funti.

- Kada si dolazili u Liverpul, nadali su se da će zaraditi. Magazin "Forbs" je 2010. godine procenio da klub vredi malo preko pola milijarde funti, ali se ispostavilo da je pogrešio - rekao je izvor, a prenosi londonski dnevnik "San" (The Sun).

Razočaran sezonama bez trofeja, ali i činjenicom da je potrošio 187 miliona funti na pojačanja i da sledeće godine neće ni igrati u Evropi, Henri je spreman da izađe iz posla.

- Uprava kluba sada želi da proda Luisa Suareza i ona neće biti slučajnost. Prodavanje najboljeg igrača klasičan je znak da vlasnici traže izlaz - dodao je čovek koji je upoznat sa situacijom u klubu.

Engleskom kruži priča da je FSG, tačnije Henri, pre nekoliko meseci pokušao da pronađe novac, a najviše je tražio od čelnika naftne kompanije "Aramco" iz Saudijske Arabije. Međutim, iznenadan odgovor ljudi iz kompanije i njihova želja da otkupe kontrolni komplet deonica nije naišao na pozitivan odgovor ESG. Ipak, i sada se spekuliše da dvojica američkih milijardera ozbiljno žele da postanu vlasnici kluba sa "Enfilda".

(Telegraf)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA