Bekrić: Idem u finale SP, a posle šta bude!

Srpski preponaš na 400 metara veruje da će se naći među osam takmičara koji će se boriti za medalju u finalnoj trci na planetarnom šampionatu

  • 1

Emir Bekrić je naš najbrži atletičar na četiristo metara sa preponama, a na Svetsko prvenstvo u Moskvi (10-18. avgust) odlazi kao evropski šampion do 23 godine, sa ličnim rekordom od 48.76 s.

Ove godine više puta je obarao lični rekord u ovoj disciplini, a priželjkuje da to uradi još jednom i to u finalu Svetskog prvenstva.

- Ove godine sam uspeo da povežem dva puta pripreme na Tenerifama koje su odrađene na najvišem nivou i verovatno kao najbolje u mojoj karijeri - kaže Bekrić, i dodaje:

U 2013. godini sam napravio zaista veliki pomak medalja na MI i rekord Mediterana 48.83, a potom i zlato na EP do 23 godine u Tampereu, uz novi drzavni rekord 48.76. Ohrabren učinjenim, u Moskvu odlazim sa željom da se ravnopravno borim sa rivalima za ulazak u finale.

- Rezultat koji će voditi ka tome biće 48.40,  mentalno i fizički se svakodnevno spremam za taj podvig i čvrsto verujem u sebe. Uz veliku borbenost i malo sreće vidim sebe među osam najboljih na svetu - izjavio je naš Emir Bekrić.

Bekrić će prvi put na stazu izaći 12. avgusta u 9.05 sati, polufinalna trka na programu je 13. avgusta u 17.40 sati, a poslednji okršaj na 400 m prepone i finalna trka je 15. avgusta u 19 sati po našem vremenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA