Milijaš očajan: Ako me Zvezda ne želi, otići ću!

Kapiten ''crveno-belih'' nije skrivao tugu i bol posle promašenog penala protiv Černomoreca. Prema rečima čelnika kluba i dalje je potreban timu sa ''Marakane'' i jedna loša utakmica ne treba da bude merilo svega

  • 11

Svakome ko crveno-belu boju nosi u srcu nije bilo lako posle remija Crvene zvezde sa Černomorecom (0:0) i ispadanjem iz Evrope, ali svakako najteže je bilo kapitenu tima sa ''Marakane'' Nenadu Milijašu, koji je zbog promašenog penala označen kao jedan od najvećih krivaca za to.

Ni jutro posle neprespavane noći i kobnog penala nije oteralo tugu i žal sa Nenadovog lica zbog svega što se dešavalo na meču sa Ukrajincima.

- Teško! Jako teško se moglo spavati. Ovo je najteži momenat u karijeri. Najžalivije od svega je to što je Zvezda na kraju ispala. Stekli su se uslovi u prvom poluvremenu da zatresemo mrežu Ukrajinaca, ali nismo uspeli. Svakako sam i ja najveći krivac za to jer sam promašio penal bez obzira na to što sam imao najveću želju da pogodim - rekao je Milijaš.

Odluka trenera Stojanovića da iskusnog vezistu na poluvremenu ostavi u svlačionici bila je očekivana s obzirom na veliko negodovanje publike. Iako se možda u prvih mah činilo da je Milijaš sam odlučio da se ne vraća zbog povika sa Zapada: ''Milijaš napolje'', kapiten je istakao da je odluka isključivo trenerova.

- Trener mi je na poluvremenu rekao da ostanem. Ja u svojoj glavi psihološki nisam spreman bio da izađem napolje. Tek kada bih izašao na teren video bi da li sam u mogućnosti da igram. Sigurno se nisam uplašio jer sam dosta iskusan igrač. Što se tiče same moje igre i pasova mislim da sam bio dobar. Ali, eto desio se taj 45. minut i promašaj kada su svi, zbog mojih ranijih penala, očekivali da postignem pogodak. Jednom je moralo da se desi i žao mi je što je to bio slučaj sada - rekao je vezista, i dodao:

- Ovo je prvi put da sam u dresu Zvezde bio neprecizan sa bele tačke. U karijeri sam samo jednom promašio penal i to dok sam igrao u Engleskoj - istakao je  je Milijaš, koji se osvrnuo i na pitanje novinara zašto je pucao po zemlji, iako je njegov prepoznatljiv stil da šutira poluvisoke lopte:

- Nema pravila. Penal se šutira na razne načine – po zemlji, visoko i poluvisoko. Ja sam izabrao po zemlji i pogrešio. Sada je gotovo, ali da mogu da vratim vreme, svakako bih šutirao visoko.

Povici sa Zapadne tribine i vređanje Milijaša i te kako su uticali na raspoloženje Zvezdinog kapitena koji, gledajući sve šta je učinio za ''crveno-bele'', svakako nije to zaslužio.

- Svako ko je platio kartu ima pravo da komentariše nečiju igru na svoj način. Ljudi sa Zapada su procenili da sam ja krivac i to je njihovo mišljenje. Ja jesam mnogo dao Zvezdi ranijih sezona, ali ne živi se od prošlosti. Isto tako prethodnu sezonu sam odlično odigrao, dok je nova krenula loše po mene. Međutim, ima vremena da se sve ispravi - smatra Milijaš, koji ne razmišlja o odlasku iz kluba nakon samo jedne loše utakmice i skandiranja pojedinih delova tribine:

- Pričaću sa ljudima iz kluba. Ako me Zvezda ne želi i ako joj ne trebam sigurno ću onda napustiti klub, ali prema poslednjim razgovorima ja sam Zvezdi potreban. Ne bi trebalo pričati o odlasku sa ''Marakane'' posle samo jedne loše utakmice. Nadam se da ću u sledećoj izvući svoj maksimum i nastaviti dalje.

Sledi početak prvenstva i vrlo neugodno gostovanje Zvezde u Ivanjici. Iako je trenutno i dalje pod utiscima sa meča protiv Černomoreca Milijaš nema dilemu da li je spreman za nedeljni susret ili ne.

- Što se mene tiče ja sam spreman, ali trener će odlučiti da li će me ubaciti u igru protiv Javora. Ipak nosim Zvezdin dres, iskusan sam i vrlo brzo se okrećemo novim izazovima u prvenstvu i kupu što je, ipak, primarni cilj - zaključak je Zvezdinog kapitena.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kastro

    9. avgust 2013 | 20:28

    Zašto Nenad Milijaš??? Za Zvezdu je prvi put nastupio 2006 godine, i odmah sa Zvezdom osvojio duplu krunu. Nosio je broj 7, bio kapiten. Zato što je Miki znao da da gol direktno iz kornera. Bio i ostao najbolji naš izvođač prekida. Otišao je u Premijer ligu 2009 godine, svi su mislili „pao je u formi, ne treba nam. Uostalom, nikad se neće vratiti, briga njega za Zvezdu“, a, on….on je došao. I, to onda kad je bilo najteže. Da opet nosi kapitensku traku, da opet bude nenadmašen u izviđenju prekida. Sveti broj 10 na dresu. Došao je da postigne 4000 gol Zvezde. Da postigne svoj prvi HET-TRIK u dresu kluba koji voli. Da opet seva njegova leva. Došao je da kaže glasno:kakvi Englezi, Delije su bolje! Kada je tim uzdrman, da preuzme odgovornost. Da postigne odlučujući gol u derbiju. Da odbije da primi platu dok ne prime oni kojima je potrebnija. Došao je da vrati titulu kući! Dao je preko 50 golova za Zvezdu! Odbio da igra za veće pare kako bi se vratio u klub Svi u padu,Kada niko ne postiže gol, Miki ga daje, i levom, i desnom, i glavom…. Jednom su ga posle poraza navijači prozivali što nije prišao tribini sa ostalima kada su ih psovali, a niko nije video da je Miki zbog poraza plakao u svlačionici. Milijaš kapiten

  • Dejan

    9. avgust 2013 | 18:04

    A gde da odes osim u penziju???

  • marko delijaa

    9. avgust 2013 | 18:24

    dizi glavu!!! hocemo tituluuu!!!! ne pi**araj nego igraj!!0

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA