Ivković: Pokazali smo kvalitet, ali možemo još da napredujemo

"Nismo ekipa koja će da igra na devedeset poena, ali raduje to što smo 25 odsto koševa dali iz kontranapada .Videli smo i dobru saradnju na poziciji pet između Krstića i Katića" kaže selektor Srbije

  • 2

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Dušan Ivković, rekao je posle osvajanja "Trofeja Beograda" da je ekipa pokazala određeni kvalitet, ali da mora da nastavi naporno da radi do početka prvenstva Evrope.

- Iz ove utakmice trebalo bi da izvučemo određene pouke. Ovaj tim je zadovoljio našu publiku, pobedili smo Slovence sa 25 razlike. Ipak su oni kvalitetna ekipa, jedan od favorita na EP, a igraće na domaćem terenu. Pokazali smo određeni kvalitet u igri i tranziciji. Videli smo i dobru saradnju na poziciji pet između Krstića i Katića- kazao je Ivković posle meča i dodao:

-Sigurno je da nismo tim koji će igrati na 91 poen i dobiti Sloveniju sa 25 razlike. U odbrani ima prostora za napredak, a zadovoljan sam što smo na ovom turniru ostvarili to da imamo preko 25 odsto poena iz kontranapada i to ćemo nastaviti da forsiramo.

- Postoji mogućnost da se protiv Rusije eventualno uključi Vasilije Micić, ali nije mnogo realno jer imamo naporan raspored. Zahvalio bih se publici, koja je igračima pružila značajnu podršku. Protiv Rusije ćemo odigrati podjednako motivisano i ozbiljno kao i prethodne utakmice -poručio je Ivković.

Do kraja priprema za EP košarkaši Srbije učestvovaće još na turniru u francuskom gradu Antibu, kao i na Svetskom kupu u Istanbulu.

EP u Sloveniji na programu je od 4. do 22. septembra, a Srbija će igrati u grupi B u Jesenicama sa selekcijama Crne Gore, Litvanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Letonije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duran Duran

    12. avgust 2013 | 09:36

    Toni Parker je izjavio da je Srbija glavni favorit za osvajanje zlata. Hajde,pokazite mu da ne gresi!

  • Niccola

    12. avgust 2013 | 11:00

    Sve najbolje vam želim!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA