Škoti okupirali London! (FOTO)

Prvi put posle 1999. godine ljuti rivali odigraće meč na Vembliju. Više od 10.000 "severnjaka" sjatilo se na Trafalgar skveru pred utakmicu sa Englezima

  • 0

Prijateljske fudbalske utakmice igraju se širom sveta, ali meč u Londonu između Engleske i Škotske samo će zvanično biti "prijateljski"! Prvi put posle 1999. godine ove dve selekcije sastale su se u glavnom gradu Engleske!

S obzirom na burnu istoriju i fudbalsku mržnju dva naroda, pripremna utakmica pred nastavak kvalifikacija za svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine bila je odličan povod da više od 10.000 navijača Škotske okupira Trafalgar skver u Londonu.

Reprezentativno fudbalsko rivalstvo između Engleske i Škotske datira još iz 1872. godine kada je u Glazgovu bilo 0:0. Od tada do danas odigrali su čak 110 mečeva, a bolji skor imaju Englezi koji su ostvarili 45 pobeda, dok su Škoti slavili 41 put.

Ipak, poslednji meč odigran na Vembliju 1999. godine dobili su Škoti sa 1:0 u okviru baraža za Evropsko prvenstvo, ali su Englezi otišli na prvenstvo u Belgiju i Holandiju jer su u prvom meču slavili sa 2:0 na Hempdem parku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA