Bez promena u vrhu ATP i WTA liste

Đoković započeo 25. nedelju kao broj jedan, blagi skok Troickog i Ane Ivanović, Jelena Janković pala za jedno mesto

  • 0

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je 35. nedelju na čelu ATP liste. U vrhu nije bilo promena, Noleta i dalje sledi Rafael Nadal, treći je Federer, a iza Švajcarca su poređani Endi Mari, David Ferer, Džo-Vilfrid Conga, Tomaš Berdih i Mardi Fiš.

Janko Tipsarević zadržao je devetu poziciju, a u Top ten je i Argentinac Huan Martin del Potro. Mali napredak od dva mesta zabeležio je Viktor Troicki, koji je u nedelju završio kao 22. igrač sveta. Srbija ima još dva predstavnika u prvih 200. Nikola Ćirić je zabeležio blagi pad i sa 189. pao na 193. mesto, dok je plasman za sedam mesta popravio mladi Dušan Lajović, koji je sada 200. igrač na ATP listi.

Nije bilo promena ni u Top10 WTA liste, a teniserke iz Srbije zabeležile su minimalna pomeranja. Najbolje rangirana Jelena Janković pala je sa 13. na 14. poziciju, dok je Ana Ivanović napredovala sa 19. na 18. mesto.

Bojana Jovanovski je blizu povratka u prvih sto, trenutno je 108, dok je četvrti reket Srbije Aleksandra Krunić 198.

Prva je i dalje Viktorija Azarenka, sledi Marija Šarapova, a treća je Petra Kvitova. U prvih deset još su Karolina Voznijacki, Samanta Stosur, Agnješka Radvanska, Marion Bartoli, Vera Zvonarjeva, Na Li i Andrea Petković.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA