GODINA OD KAKO JE ROBI NAPUSTIO ZVEZDU: Nema titule, nema Evrope! (VIDEO)

- Žao mi je igrača, verujem u njih, ali ova odluka je samo moja, jer se više ne osećam sposobnim da vodim Crvenu zvezdu - govorio je kroz suze hrvatski trener na "Marakani"

  • 7

Pre tačno godinu dana Robert Prosinečki se u suzama oprostio od Crvene zvezde. Kao igrač se u crveno-belom dresu popeo na krov Evrope, a za 20 meseci na čelu stručnog štaba stvorio duh u ekipi i oko nje za kojim navijači i danas žale što je ispušten.

Na "Marakani" je tada bilo tri dana pred utakmicu sa Bordoom u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a svega dan posle razočaravajućeg remija sa Radom (2:2).

- Strahovito mi je žao što ostavljam Zvezdu pred evropsku utakmicu protiv Bordoa, ali možda ovo bude dodatni stimulans za igrače. Moja odluka nije proistekla iz jučerašnjeg remija protiv Rada. Lomio sam se već dva meseca - govorio je Prosinečki novinarima u suzama.

- Žao mi je igrača, verujem u njih, ali ova odluka je samo moja, jer se više ne osećam sposobnim da vodim Crvenu zvezdu - priznao je Prosinečki, koji u tom trenutku nije imao alternativni klub. Turski Kajzeri ga je nešto kasnije angažovao − sa dna tabele Robi je taj klub doveo do petog mesta.

Za godinu i po dana Prosinečki je sa Zvezdom osvojio jedan nacionalni Kup, ali do titule šampiona Srbije nije mogao.

Na utakmici protiv Bordoa u Beogradu, 35.000 ljudi je pokazalo da nisu želeli da ih "Žuti" napusti. "Prosinečki, hvala ti za snagu i energiju koju si uneo u klub, vrata Zvezde su ti uvek otvorena", bila je poruka "delija" na Severu.

- Možda je bilo grešaka, ali napravljena je ekipa koja ima budućnost. Možda nisam realan kad sudim o njima jer smo svaki dan zajedno. Hteo sam da igramo što bolje i imamo pobednički duh - poručio je tada Robi.

Prosinečki je tada rekao da će Zvezda i dalje biti njegov klub, ali je nedavno izjavio da je prati površno, da se ne bi mnogo nervirao.

Razlog Robijevog odlaska bila je sve teža situacija u klubu i neslaganje sa tadašnjim predsednikom Vladanom Lukićem.

Za godinu dana, koliko Robi nije više na "Marakani", Zvezda je na dramatičan način promenila upravu (koja se dogovarala o isplati dugovanja prema njemu) i čak tri trenera. Ekipa nije uspela da odbrani ni pehar Kupa, niti da osvoji titulu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    20. avgust 2013 | 10:42

    Sva četiri derbija sa Indija ekipom je dobio ovaj covek..4/4..Profesor veliki zuti...

  • Dr.

    20. avgust 2013 | 10:39

    Bice titule ove godine, osvojice je vucic i covic

  • Посматрач

    20. avgust 2013 | 16:40

    Од блата! Почели смо да га правимо одма' после те конференције!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA