KAKAV START SERIJE A: Tevez na debiju doneo pobedu Juventusu,Toni šokirao Milan! (VIDEO)

Jedan od kandidata za osvajanje Skudeta spotakao se već u prvom kolu na gostovanju u Veroni. Luka Toni dvostruki strelac, Boško Janković asistirao kod drugog gola

  • 1

Aktuelni šampion Serije A Juventus pobedom je započeo odbranu titule! Stara dama slavila je na gostovanju protiv Samdorije sa 1:0 (0:0), a strelac jedinog pogodka bio je bivši igrač timova iz Mančestera, Karlos Tevez u 58. minutu utakmice.

Na stadionu Luiđi Feraris trener Juventusa Antonio Konte u napadu je od starta meča uvrstio crnogorskog reprezentativca Mirka Vučinića i omalenog Argentinca Teveza, dok je Fernando Ljorente ostao na klupi. Po kišovitom vremenu igrači obe ekipe nisu uspevali da igraju lepršav fudbal, kojeg su se navijači u Italiji posle duge pauze svakako uželeli, ali je Juventus uspeo bolje da se snađe i upiše prva tri boda.

U domaćoj ekipi, koja je poslednjih pet minuta odigrala sa igračem manje jer je direktan crveni karton dobio Paolo Kastelini, ceo meč je odigrao srpski internacionalac Nenad Krstičić.

Prva utakmica Serije A u novoj sezoni je donela i prvo iznenađenje. Verona je na svom stadionu savladala ekipu Milana rezultatom 2:1, a dvostruki stelac bio je prekaljeni as Luka Toni.

Iako su "rosoneri" poveli već u 14. minutu golom Andree Polija, pojačanja iz Sampdorije, Veronu to nije omelo da doda gas i iskoristi Tonijevo iskustvo za potpuni preokret.

Napadač je prvo doneo izjednačenje u 30. minutu, da bi u 53. overio pobedu. Mnogo nervoze je bilo u redovima gostiju, koji su u finišu mnogo grešili. Mario Baloteli je bio besan što sudija nije svirao faul nad njim, da ga je čak i opsovao, pišu italijanski mediji, što je arbitar sankcionisao žutim kartonom.

Boško Janković je odigrao ceo meč protiv jednog od večitih favorita za osvajanje Skudeta - zabeležio je i asistenciju kod drugog gola.

Milan je tako zabeležio prvi poraz u premijernom kolu prvenstva posle 67 godina!

Verona vs Milan 2:1 GOALS HIGHLIGHTS by footballdaily1

Drugi meč u subotu na programu je od 20.45, kada se sastaju Sampdorija i branilac titule Juventus.

SERIJA A, 1. kolo

Subota:

Verona - Milan 2:1

(Toni 30, 53 - Poli 14.)

Sampdorija - Juventus 0:1 (0:0)

()

Nedelja:

Inter - Đenova 18.00

Kaljari - Atalanta 20.45

Lacio - Udineze 20.45

Livorno - Roma 20.45

Parma - Kjevo 20.45

Napoli - Bolonja 20.45

Torino - Sasuolo 20.45

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    24. avgust 2013 | 20:29

    Bravo za Veronu, bravo za Boška, nadam se da će visoko da se plasiraju na kraju sezone!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA