Selektor juniorki: Sudijskom pljačkom ostali smo bez finala

- Ako su devojke prave, a verujem da jesu, ovu veliku nepravdu moraju što pre da zaborave i da u nedelju osvoje bronzanu medalju - rekao je Zoran Kovačić trener srpskog tima

  • 0

Selektor ženske juniorske košarkaške reprezentacije Srbije, Zoran Kovačić, rekao je da su naše devojke sudijskom pljačkom na meču sa Francuskom, ostale bez finala EP u Vukovaru. Srpkinje su poražene u polufinalu od Francuske 62:60 i u nedelju će se od 18.15 boriti za bronzanu medalju sa selekcijom Holandije.

- Devojke su posle meča plakale u svlačionici, a ja sam ogorčen, jer smo sudisjkom pljačkom sprečeni da se borimo za zlatnu medalju. Mi nismo kvaliteniji i bolji od selekcije Francuske, ali danas smo prikazali više i zaslužili da se plasiramo u finale.

- Trener sam više od 40 godina, međutim nikad banalnije nisamo dobio tehničku grešku kao danas niti sam video da se onakav prekrašaj kao nad Aleksandrom Crvendakić u poslednjim sekundama ne svira kao faul. Sudije od sramote nisu smele da potpišu zapisnik na terenu, već su to uradile u svlačionici - rekao je Kovačić za sajt KSS-a.

On je dodao da je sada najvažnije da se njegov tim psihički oporavi i spremi za meč za bronzanu medalju u nedelju.

- Devojkama svaka čast, pružile su više od realnih mogućnosti, divovski se borile svih 40 minuta. Osim na slobodnim bacanjima nema im se šta prigovoriti. Ako su prave, a verujem da jesu, ovu veliku nepravdu moraju što pre da zaborave i da sutra osvoje bronzanu medalju, jer ishod meča za treće mesto samo od njih zavisi - istakao je Zoran Kovačić, selektor ženske U18 reprezentacije Srbije.

Košarkašice Srbije igraju protiv Holandije u nedelju u 18.15 sati meč za bronzanu medalju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA