Može li Srbija bez Tea i Lučića u Sloveniji?

Najbolji košarkaši Srbije odigrali su 11 pripremnih utakmica od kojih su dobili devet, a selektora Dušana Ivkovića može da muči činjenica da će na EP samo s jednom četvorkom

  • 2

Najbolji košarkaši Srbije pobedom na istanbulskom turniru završili su pripremni period i sada im predstoji rehabilitacija, odlazak u Sloveniju i početak onoga za šta su mesec i kusur dana "krvarili" − Evropskog prvenstva.

Posle 11 odigranih utakmica i osam upisanih pobeda, selektor Dušan Ivković je s prvobitnog spiska, koji je u hodu menjao nekoliko puta, precrtao Nemanju Dangubića i Luku Mitrovića.

Ostala su dvojica prekobrojnih... Da li su to Miloš Teodosić i Vladimir Lučić? Oni nisu odigrali ni sekund na utakmicama, dok je Teo 90 odsto radio sam, bez tima.

Da li bi njihov dolazak u Sloveniju značio reprezentaciji, koja je bez njih dvojice pokazala energiju, određenu doslednost i borbenost.

- Gledao sam neke utakmice, iako sam bio na odmoru. Mislim da ćemo biti u prvih pet - kaže za Telegraf Miroslav Nikolić, trener koji zna kako je biti na velikom takmičenju, i dodaje:

- Mlada smo ekipa, solidna. Krivo mi je što nisu igrali Teodosić i Lučić, jer bi s njima mnogo toga bilo drugačije. Ovako, mislim da ćemo igrati čvrstu odbranu i da će nam biti potrebna jedna pobeda u nokaut fazi. Ona nas vodi na Svetsko prvenstvo.

Iako s mnogo debitanata, Duda Ivković je, kao i u Poljskoj pre četiri godine, okupio ratnički tim. Tim bez ekstremnih talenata na koje smo navikli odrastajući uz Đorđevića, Paspalja, Divca, Danilovića, zanemarujući biologiju i sistemski rad, ali tim koji je podređen ultimativnom cilju − pobedi.

Ne pamtimo kada je jedna repezentacija na veliko takmičenje otišla sa samo jednom četvrkom. Nemanja Bjelica i Nenad Krstić su lideri tima, a igra "ispod koša" s kapitenom i Raškom Katićem je nešto što je "standard" u košarkaškoj igri. Nikola Kalinić je opravdao poziv, baš kao i plejmejkeri, ali je jasno da će Duda tu kombinovati s trojicom. Naravno, pod uslovom da u Jesenice ne krene Teodosić.

(D. Ješić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA