DUDA POTVRDIO: Teodosić i Lučić ne igraju u Sloveniji!

- Do poslednjeg dana smo čekali mogućnost da dva jako bitna igrača budu spremni za prvenstvo, ali nažalost informacije od prekjuče i juče su negativne. Bez njih dvojice putujemo u Sloveniju – rekao je selektor košarkaša Srbije

  • 2

Od košarkaških reprezentativaca sa spiska za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, Dušan Ivković će i definitvno morati da precrta Miloša Teodosića i Vladimira Lučića.

Posle konsultacija sa lekarskim timom moskovskog CSKA, doneta je odluka da Teodosić ne nastupi na Evrobasketu.

Povreda leđa s kojom se Lučić borio pre odlaska u Antib, gde je protiv Gruzije odigrao nekoliko minuta je takva da zahteva ozbiljniji tretman. Zbog nje će novi igrač Valensije propustiti i drugo Evropsko prvenstvo.

Selektora Ivkovića je povreda krilnog igrača zabrinjavala od prvog dana, ali se on nadao da će lekarski tim uspeti da je sanira na najbolji način. I pored velike želje Lučić će igre nacionalnog tima iz Slovenije pratiti preko TV ekrana.

- Do zadnjih dana smo čekali mogućnost da dva jako bitna igrača budu spremni za prvenstvo, ali nažalost inoformacije od prekjuče i juče su negativne. Bez njih dvojice putujemo u Sloveniju. Razgovarao sam sa Milošem i želim da bude uz tim, a verujem da će se u drugoj fazi šampionata priključiti ekipi. Žao mi je što neće biti od početka sa nama - rekao je Duda.

Spisak putnika za Sloveniju: Stefan Marković, Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Danilo Anđušic, Nemanja Krstić, Nemanja Bjelica, Nikola Kalinić, Nenad Krstć, Raško Katić, Vladimir Štimac i Ðorđe Gagić.

BORIĆEMO SE ZA SRBIJU NA NAJBOLJI NAČIN, ALI KOMENTARI DA POBEĐUJEMO LITVANIJU NISU NA MESTU

- Što se tiče realizacija priprema i predviđenog plana i programa, mi smo na kraju osme nedelje, imali smo trening danas a radićemo i večeras. Sutra ujutru putujemo za Jesenice. Dakle program je apsolutno realizovan. Svi igrači su radili u dobroj atmosferi, a to je bio naš cilj, znajući sve probleme koji su nas zatekli, znali smo da moramo da radimo više i da budemo spremniji od ostalih ekipa - započeo je Ivković svoje obraćanje novinarima posle treninga.

Selektor Ivković insistira da komentari poput sigurne pobede nad Litvancima ne mogu da budu dobronamerni.

- Spremaćemo se od utakmice do utakmice. Tim je pokazao jedan pravi timski duh, mi smo najmlađi tim sa najviše debitanata, i treba da se borimo za svoj narod na najbolji mogući način. Ali to ne znači da su na mestu komentari poput pobede protiv Litvanaca, više su zlonamerni. Ostavimo momke da rade najbolje što mogu, oni će to dokazati - kategoričan je selektor "orlova", i osvrnuo se na kvalitet grupe.

- Naša grupa je najujedančenija, sa jednim timm koji odskače, a to je litvanski. Kvalitetom i iskustvom je kandidat za samo finale i zlatnu medalju. U pitanju je daleko najkvaitetnija prednja linija, sa tri NBA igrača, sa velikom minutažom. Tu su i Braća Lavrinovič.

- Bekovska linija nije na onom nivou kakva je u litvanskoj školi, i tu možemo da tražimo svoju šansu u igri "5 na 5". Ne bih želeo da ih favoruzujem u prvom meču, ali mi ćemo biti prinuđeni, da igramo sa više rotacija, jer posle nepunih 18 sati nas očekuje meč sa Bosnom i Hercegovinom, a onda i sa Makedonijom, kojim se završava ciklus od tri dana i rešava prolaz u drugu fazu takmičenja.

- Optimsita sam kao uvek, hoćemo da igramo modernu košarku.

Srpskim medijima poslednjih dana počela je da se provlači i pitanje daljeg angažmana Dušana Ivkovića na klupi reprezentacije Srbije

- Ne znam zašto se time bavite. Od reprezentacije sam se oprostio 1995. posle Atin,e u avionu, kada smo, mislim, imali najbolju atmosferu. Ja sam jedini trener koji je u isto vreme sada i u timu i u reprezentaciji. Ja ne razmišljam o odlascima, jer sam to uradio pre 18 godina. Radim iz zadovoljstva, a sada i zbog ovih igrača koji su ovde prisutni. Nisam prvi put volonter u ovim godinama, a ovde ću biti kad god zatreba.

Srpski košarkaši će igrati u grupi B, u Jesenicama, sa Litvanijom, Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, Letonijom i Crnom Gorom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dača

    1. septembar 2013 | 14:37

    Ja mislim da nemamo problema ni na kakvoj poziciji neka ovako ostane mladi su pa nek im je bog u pomoći srećno

  • Ne

    1. septembar 2013 | 13:01

    Prsli smo...ocekivao sam tea,sa markovicem kao prvim plejom ne da daleko doguramo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA