Kamerunska mašina za golove Samjuel Eto potpisao za Čelsi!

Čak 287 golova na 538 mečeva u karijeri dovoljna je preporuka bila londonskom Čelsiju da potpiše jednogodišnji ugovor sa Samjuelom Etoom i to kroz slobodan transfer!

  • 0

S obzirom na to da nema ništa od velike želje Žozea Murinja da angažuje Vejna Runija iz Mančester junajteda, Portugalac se okrenuo 32-godišnjem Kameruncu Samjuelu Etou.

Kako stvari stoje, ponovo će sarađivati Murinjo i Eto!

Kamerunac je potpisao jednogodišnji ugovor u Londonu i zvanično postao igrač Čelsija. Romana Abramoviča ovaj transfer nije koštao ništa, jer je po isteku ugovora sa Anžijem Eto postao slobodan igrač.

Podsećamo, Barselona je 2009. godine platila 40 miliona funti plus Eto za dolazak Zlatana Ibrahimovića iz milanskog Intera, a iste sezone, pod komandnom palicom Murinja, "neroazuri" dolaze do krova Evrope. Upravo tada je Murinjovo glavno oružje bio kamerunski golgeter.

U oba finala, kada je Barselona osvajala Ligu šampiona, Eto je bio strelac i na neki način kumovao stvaranju današnjeg Barseloninog drim tima.

Eto je četiri puta proglašavan za afričkog fudbalera godine, a 2002. je stigao i do titule prvaka Afričkog kupa nacija.

Prelaskom u ruski Anži 2011. godine, Eto je zarađivao 167.825 funti nedeljno, što ga je tada činilo najplaćenijim igračem sveta.

Kako je Čelsi svoju utakmicu trećeg kola Premijer lige već odigrao, za debi kamerunskog napadača u dresu plavaca moraće da se sačeka do sledećeg vikenda.

(Telegraf.rs)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA