TRANSFERI & TRAČEVI: Petković u Zvezdi, Tejgo preskočio Partizan (VIDEO)

Mladi desni bek napokon sleteo na ''Marakanu'' dok je senegalsi napadač umesto Humske izabrao Tunis

  • 0

Kako se bliži kraj prelaznog roka u Evropi tako se klubovi sve više i više trude da obezbede adekvatna pojačanja koja su im potrebna za borbe pred njima.

Polako, ali sigurno se približavamo groznici 31. avgusta i nema sumnje da nas očekuju nova uzbuđenja što se tiče transfera koji su i ovg 29. avgusta bili berićetni.

TRANSFERI:

Marko Petković

Dileme više nema! Doskorašnji desni bek OFK Beograda potpisao je četverogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom za sumu od 200 hiljada i 25 odsto od sledećeg transfera. Petković, koji je 14. pojačanje Zvezde u ovom prelaznom roku, bio je na pragu prelaska u Partizan, ali je zbog navijačke opredeljenosti, ipak, izabrao ''Marakanu''.

Princ Tejgo

Ništa od ponovnog igranja iskusnog napadača u Humskoj. Nećkanje Partizanove uprave oko dovođenja Tejga iskoristio je Afrikan iz Tunisa. Ugovor je potpisan na dve godine i nekadašnji miljenik ''juga'' već se pridružio novim saigračima.

Samjuel Eto

Dolaskom Kamerunca na ''Stamford Bridž'' Čelsi je ekspresno iskočio u prvi plan kao glavni favorit za osvajanje Premijer Lige. Eto je u London stigao kao slobodan igrač pošto je raskinuo ugovor sa Anžijem i potpisao je ugovor na godinu dana.

Zanimljivo, poslednji put kada su Murinjo i Eto zajedno sarađivali obojica su se sa Interom okitili titulom evropskog prvaka.

Metju Flamini

Iskusni vezista je napustio Italiju i vratio se u klub gde je praktično i stekao ime - Arsenal. Međutim, navijači nisu oduševljenji njegovim dolaskom s obziroma na to da su se u poslednje vreme pominjala imena kao što su Runi, Suarez i Iguain.

- Vratio sam se u Arsenal jer ovde imam nedovršena posla - kratko je rekao Flamini po povratku u London.

Mamadu Sako

Pouzdani štoper PSŽ-a odlučio je da napusti Pariz i pojača redove Liverpula. Iako ugovor zvanično nije potpisan Sako je dao reč čelnicima ''redsa''. Po svemu sudeći transfer će iznositi oko 10 miliona evra. Podsetimo, za usluge Francuza ozbiljno je bila zainteresovana i Roma.

TRAČEVI:

Huan Mata

Kako mediji u Engleskoj navode španski vezista nalazi se na pregovorima oko prelaska iz Čelsija u Arsenal. Mata, koji je prošle sezone bio jedan od najboljih fudbalera ''plavaca'', ne uživa poverenje novog menadžera Žozea Murinja stoga će najverovatnije do kraja prelaznog roka napustiti Čelsi.

Ronaldinjo

Iskusni Brazilac u Šalkeu! Kakva bi to bomba prelaznog roka bila. Čelnici nemačkog kluba krenuli su u ofanzivu na nekadašnjeg najboljeg igrača sveta, renutno članu Atletika iz Mineira. Međutim, pitanje je da li će iskusni ''Ron'' prihvatiti ponudu Šalkea.

Iker Kasiljas

Otišao je Murinjo, došao Anćeloti, a za španskog golmana ista priča. Dugogodišnji prvi golman Reala iz Madrida već duže vreme greje klupu što bogati vlasnik PSŽ-a želi da iskoristi i dovede ga na ''Park Prinčeva''. Navodno, ''sveci'' su već poslali ponudu za Kasiljasa, ali prema informacijama iz Španije i Arsenal je stao u red za prvog golmana ''crvene furije''.

Kristijan Eriksen

Posle dovođenja Erika Lamele Totenhem je vrlo blizu potpisa i veziste Ajaksa koji je bio na meti mnogih evropskih klubova. Kako mediji u Engleskoj navode Eriksen je navodno već doputovao u London, a visina obeštećenja bi trebala da iznosi 12 miliona evra.

Antonio Noćerino - Zdravko Kuzmanović

Da li je na pomolu trampa gradskih rivala i ljutih protivnika Intera i Milana. Kako mediji na Apeninima prenose dva kluba su već dogovorila trampu vezista koja bi trebala uskoro da se finalizuje.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA