MILIVOJEVIĆ: Nismo ludi da pustimo Hrvatsku! NASTASIĆ: Utakmica života!

Srpski reprezentativci u dobrom raspoloženju dočekuju meč sa ''kockastima'' i uvereni su da neće ponoviti greške iz Zagreba

  • 2

Kako se bliži početak novog kvalifikacionog duela između Srbije i Hrvatske u okviru kvalifikacija za SP u Brazilu, tako i fudbaleri s nestrpljenjem očekuju da istrče na travnati tepih ''Marakane'' u petak od 20.45 minuta.

Iako je put na Mondijal u domenu naučne fantastike kod reprezentativaca, koji se nalaze na okupljanju u Staroj Pazovi, optimizam ne jenjava.

- Mi ulazimo u svaki meč maksimalno koncentrisani, iako šanse za plasman na SP nisu velike. Svakako nismo rasterećeni, kao i na početku kvalifikacija, imamo želju da pobedimo - rekao je Nastasić, koji se u potpunosti oporavio od povrede.

U prethodnih nekoliko mečeva glavni problem srpskog tima bili su prekidi posle kojih su padali golovi.

- Pred svaku utakmicu vežbamo odbranu prekida. To smo radili i pred meč u Zagrebu, ali tada nešto nije funkcionisalo. I pred ovaj meč pripremaćemo se kao i uvek. Trudićemo se da ne bude propusta - rekao je Nastasić i dodao:

- Ne bih se složio da meč više znači nama nego Hrvatima, podjednako je važno. Ovakvi mečevi se igraju jednom u životu i prava prilika je da pokažemo svoj kvalitet.

Sličnog mišljenja je i novi igrač Benfike Filip Đuričić, od kojeg se u ovom meču dosta očekuje.

- Ne razmišljamo previše o Hrvatima. Ako mi sve uradimo kako se dogovorimo, ni rezultat neće izostati. Najviše radimo na samopouzdanju. Uvežbavamo završnice na svakom treningu, a igrači sa visokim samopouzdanjem će te prilike koristiti - rekao je Đuričić, koji je odao da ga je nekadašnji trener Van Basten naučio da bude miran.

BELGIJANCI SE PRIBOJAVAJU DA ĆE SRBIJA PUSTITI HRVATSKU

Novi član Anderlehta i doskorašnji vezista Crvene zvezde Luka Milivojević uveravao je medije u Belgiji da Srbija neće pustiti Hrvate kako bi se zajedno sa ''đavolima'' borili za prvo mesto.

- Nema šanse da pustimo Hrvatsku. Objasnio sam im šta ovaj meč znači za nas, tako da će Belgijanci svim srcem navijati za Srbiju. Potrebna im je naša pobeda kako bi bili prvi u grupi - rekao je Milivojević.

(P. M. / M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA