Mihajlović: Hrabro! Bane i Kolarov: Jedva čekamo! (FOTO)

Selektor Srbije umereni optimista pred meč na "Marakani", dok kapiten i njegov zamenik veličaju okršaj sa komšijama

  • 0

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je da njegovi izabranici, za razliku od prvog meča u Zagrebu, moraju hrabro i strpljivo da uđu u utakmicu protiv Hrvatske, jer samo na takav način dobra igra i pobeda neće doći u pitanje.

- Iz utakmice u Zagrebu ne smemo da ponovimo odnos prema igri iz prvog poluvremena kad smo u grču ušli u meč. U nastavku je bilo lakše, jer nismo imali šta da izgubimo. Verujem da će sutra biti drugačiji rezultat - rekao je Mihajlović u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

Na pitanje novinara da li očekuje da kao u Zagrebu, kada su puštane pesme Marka Perkovića Tompsona, i na "Marakani" bude nefudbalskih poruka, Mihajlović je rekao:

- Svako treba da ceni i poštuje svoje, u Zagrebu su nas te pesme i zabavile na neki način. Ne znam kakve će sutra biti pesme ne stadionu, moramo da poštujemo i tuđe. Nadam se da će sve proći u najboljem redu, kao i u Zagrebu, naravno, osim rezultata. Nas zanima samo teren i treba da budemo primer drugima.

Selektor Srbije je dan ranije čestitao rođendan kolegi na klupi Hrvatske Igoru Štimcu, ali i dodao da se nada da ga neće proslaviti na najbolji način.

- Znamo kako treba da igramo, manje nas zanima kako će Hrvati da nastupe. Videćemo da li ćemo biti dovoljno dobri da sprovedemo u delo ono što smo zamislili. Oni su osmi na svetu u ovom trenutku, ali nikada ne odlučuje samo jedan igrač, već ekipa. Dobro poznajemo Mandžukića, Olića i Modrića, kao što oni znaju nas -rekao je on.

Mihajlović je dodao da ne razmišlja o tome da sutrašnjom pobedom Srbija može da pomogne Belgiji da se kvalifikuje na SP.

- To me ne zanima, mi igramo za svoju zemlju i više bih voleo da sutrašnja utakmica nama odlučuje. Nadam se da će Belgijanci do kraja kvalifikacija odigrati na visokom i profesionalnom nivou - istakao je Mihajlović.

On je konstatovao da je povratnik u reprezentaciju Nemanja Matić pomalo u grču došao u Staru Pazovu.

- Video sam da je Matić malo u grču , kao da je prvi put u nacionalnom timu. Rekao sam mu da se opusti, jer ne mora on sam da reši svaku utakmicu. Govorim ekipi da ne bude opterećena rezultatom, već da igra svoju igru, a onda će rezultat doći - rekao je Mihajlović.

Srpski selektor je naglasio da će eventualni trijumf protiv Hrvatske biti u rangu ostalih pobeda u karijeri.

- Meni je svaka pobeda draga i svaka prva sledeća je najvažnija. Ako pobedimo Hrvatsku, onda će to verovatno biti najdraža do utakmice sa Velsom - objasnio je Mihajlović.

Kapiten "orlova" Branislav Ivanović rekao je da državni tim očekuje veoma teška utakmica.

- U fudbalu je uvek svaka sledeća utakmica najvažnija, ovaj meč je deo istorije, sutra možemo mnogo da napravimo za naš narod i to je motiv cele ekipe. Očekuje nas veoma teška utakmica, ali smo spremni za nju - rekao je Ivanović.

Zamenik kapitena Aleksandar Kolarov rekao je da nije rasterćen jer su šanse Srbije za plasman na SP u Brazilu svedene na teoriju.

- Nijedan meč nisam odigrao rasterećeno, možete da zamislite koliko smo sada ''rasterećeni''. Na kraju kvalifikacija pišu se samo bodovi, tri boda su ista i protiv Hrvatske i Makedonije, ipak, meč sa Hrvatskom je nešto više. Dodatni motiv će nam biti to što smo u prvom delu izgubili u Zagrebu - zaključio je Kolarov.

Iz FSS saopštili su da je kapacitet stadiona zbog bezbednosti smanjen na 40.000 i da očekuju punu "Marakanu".

Utakmica između Srbije i Hrvatske igra se u petak od 20.45 sati.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA