VUČIĆ: Trudiću se da ne razočaram Novaka!

Porvog potpredsednika Vlade Srbije počastvovale pohvale najboljeg svetskog tenisera o njegovom radu i izboru Vanje Udovičića za ministra sporta

  • 3

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić dobio je izuzetnu pohvalu od Novaka Đokovića, najboljeg svetskog tenisera, Nole je sa oduševljenjem dočekao izbor Vanje Udovičića za ministra sporta, a za vicepremijera rekao je da je veoma sposoban.

Pohvale koje je izrekao prvi reket sveta počastvovale su Vučića, koji je izjavio za Večernje novosti da je "ponosan što jedan izuzetan sportista i čovek iznosi takve ocene".

- To je, istovremeno i veliki teret za mene. U svom daljem radu trudiću se da ne razočaram ni Novaka Đokovića ni svakog građanina Srbije. Uz to, zahvalan sam mu na svemu što je učinio, što čini i što će ubuduće činiti za našu državu - izjavio je Aleksandar Vučić.

Ovakav stav našeg teniskog šampiona predstavlja priličan zaokret u odnosu na njegove ranije izjave. Naime, Nole se nikada nije oglašavo o bilo kom političaru, a povodom nastupa njegovog oca Srđana na mitingu DS i podrške Borisu Tadiću čak se i javno ogradio.

- Kao što sam rekao toliko puta dosad, moram još jednom da ponovim svoj stav, a to je da sam potpuno apolitičan. Ne želim da se moje ime povezuje uopšte sa politikom, ni sa jednom političkom partijom ili političarem. Svaki put kada igram, to radim za Srbiju i to ću činiti sve dok sam profesionalni sportista - poručio je tada Đoković, čime je i demantovao svoju navodnu podršku jednom od predsedničkih kandidata, na dan samih izbora.

Sa druge strane, naš as je uvek poštovao predsednika Srbije, i sve institucije države, što je prema Borisu Tadiću pokazao u više navrata na brojnim zvaničnim susretima, kao i prema Tomislavu Nikoliću na Vimbldonu ove godine. Sa prvim čovekom Republike, naime, rukovao se uoči samog izlaska na teren u finalu koje je igrao protiv Endija Marija, što je bilo van uobičajenog protokola.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • сердар јоле

    6. septembar 2013 | 14:36

    Ноле је величина! Прави Србин за примјер!

  • Pedja

    6. septembar 2013 | 17:38

    Nole vec legenda!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA