BERTANSOV BRAT: Davis je zbog Duleta naučio srpski (VIDEO)

Košarkaš Letonije i stariji brat košarkaška Partizana ističe da će u nedelju biti veoma zanimljiva utakmica protiv selekcije Srbije, koja će za obe ekipe biti presudna za prolaz dalje

  • 0

Daris Bertans, brat košarkaša Partizana, Letonca  Davisa Bertansa, kaže da je njegov mlađi brat naučio srpski zbog Duška Vujoševića, koji mu je košarkaški otac. Reprezentativac Letonije, sa kojom Srbija igra u nedelju bitnu utakmicu za prolaz u drugu fazu Evrobasketa, kaže da će biti teško protiv "orlova" ali da će ekipa igrati srcem kao i do sada

- Bio sam prošle sezone i na kraju ove u Beogradu i stvarno mi se sviđa grad - kaže Bertans, koji je tri godine stariji od svog brata Davisa.

Zanimljivo je da je košarkaš Partizana naučio srpski jezik za samo godinu dana, ali je imao ubrzani kurs kod Vujoševića.

- On priča skoro savršeno srpski, čak daje izjave i intervjue na srpskom. Dule mu je rekao da nauči i on nije mogao da mu kaže ne. Vujošević  je za njega drugi otac u Srbiji, jer brine o njemu. Sve što mu govori je dobro za njega. - kaže Daris Bertans.

Na pitanje šta očekuje od duela sa Srbijom bek Letonije je rekao:

- Biće veoma teško igrati protiv Srbije jer ima jako dobre centre, ali mi se ne predajemo unapred igraćemo borbeno i srcem kao i do sada i videćemo šta će biti - rekao je Bertans stariji.

(Od izveštača Telegrafa iz Slovenije, Dragutina Stojmenovića)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA