Bosanci pobedili Crnogorce i zakomplikovali situaciju u našoj grupi, Litvaniji derbi Baltika!

Gordić, Šutalo i Đedović kreirali su preokret Bosanaca za prvu pobedu na Evropskom prvenstvu u Sloveniji

  • 0

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobedili su Crnu Goru sa 76:70 (13:17, 21:20, 15:22, 27:11) čime su zakomplikovali situaciju u grupi B na Evropskom prvenstvu u Sloveniji! Epitet favorita u derbiju Baltika opravdali su Litvanci koji su sa 67:59 pobedili Letoniju.

Iako su Crnogorci vodili na poluvremenu sa pet poena, a početkom poslednje četvrtine imali i dvocifrenu prednost, Bosanci se nisu predavali. Rezultatski povratak nagovestio je atraktivnim zakucavanjem bivši košarkaš Partizana Nemanja Gordić, da bi Marko Šutalo sa dve trojke izjednačio rezultat.

"Sokolovi" nisu uspeli da zaustave nalet Bosanaca, koji su se bolje snašli u poslednjim minutima i preko Đedovića došli do prvog trijumfa na prvenstvu.

Teletović sa 18 poena i Gordić sa poenom manje bili su najbolji u pobedničkoj selekciji, dok je kod Crnogoraca Dubljević postigao 16 poena. I u drugom meču na velikim takmičenjima, posle pobede u Litvaniji, Bosanci su savladali "sokolove", pa sada obe ekipe imaju do dva poraza i pobedu.

Izabranici Jonasa Kazlauskasa nisu dozvolili nikakvo iznenađenje već su rutinskom igrom upisali drugu pobedu u Jesenicama. Dokazali su Litvanci da su bolji od Letonaca, ali je jasno, da kao jedan od kandidata za medalju, ne pružaju partije koje bi opravdale prognoze.

Valančijunas je sa 11 poena (10sk) bio jedini sa dvocifrenim brojem poena. Maciulism Delninkaitis i Darijuš Lavrinovič su upisali po devet. Kuksiks je sa 13 bio prvi strelac meča. Janis Blums i Kristaps Janičenoks su dali po 11.

GRUPA B (Jesenice):

BiH - Crna Gora 76:70

Litvanija - Letonija 67:59

Srbija - Makedonija (21)

TABELA:

Litvanija 5, Letonija 5, Srbija 4 (-1), BiH 4, Crna Gora 4, Makedonija 2 (-1).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA