Ukrajinci tri od tri, Francuzi lako protiv Izraela!

U prvom meču trećeg kola A grupe košarkaši Ukrajine savladali Nemačku 88:83 i učvrstili se na prvom mestu. Belgija posle "pancera" pobedila i Veliku Britaniju

  • 0

Košarkaši Ukrajine nastavili su sa iznenađujuće dobrim izdanjima na Evrobasketu u Sloveniji i ostvarili su treću uzastopnu pobedu, ovog puta savladana je Nemačka 88:83. Kvintet dvocifrenih košarkaša uz sjajnu partiju Aksela Ervela Belgiju u Sloveniji "proizvodi" u iznenađenje. Iznenađenje slično onome koje su Makedonci napravili pre dve godine u Litvaniji. Belgija je sa 76:71 pobedila Veliku Britaniju.

Posle "proćerdane" pobede nad Ukrajinom, Belgijanci su pognutih glava u svlačionice otpratili Nemce i sada košarkaše Velike Britanije. Ervel je sa 10 poena i 10 skokova bio pravi lider tima. Masot je dao 15, Mukubu 13, Van Rosom 12, a Murs 10.

Danijel Klark, krilo VB je imao 19 poena i devet skokova.

Posle prilično izjednačenog početka Ukrajinici su se odlepili krajem prvog poluvremena i na odmor otišli sa prednošću 39:30. Tokom treće četvrtine uspešno su održavali prednost, da bi u poslednjoj deonici uporni Nemci zapretili i čak preokrenuli (74:73).

Uzvratio je trojkom Natjacko, a u neizvesnoj završnici istakli su se i Džeter, Gladir i Zabiričenko i Ukrajinci su stigli do pobede. Nemci su binili prinuđeni da prave faulove, ne bi li profitirali iz promašaja Ukrajinaca sa linije penala, ali košarkaši vodeće ekipe iz grupe A bili su dovoljno precizni da ne dozvole da od gotovog naprave versiju.

Gladir je upisao 25 poena za Ukrajinu, tamnoputi Džeter 19 (šest asistencija), Natjacko 16. U timu Nemačke, koji posle startne pobede nad Francuskom neumoljivo tone, Šafarcik je zabeležio 22 poena uz 11 asistencija, Bencig 18 poena, ali je bio vrlo loš u odbrani, dok je Gifi dodao 16.

GRUPA A (Ljubljana)

Nemačka - Ukrajina 83:88

Belgija - Velika Britanija 76:71

Francuska - Izrael 82:63

TABELA:

Ukrajina 6, Belgija 5, Francuska 5, Nemačka 4, Britanija 3, Izrael 3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA