Željko Obradović: Čujem se sa Dudom, o reprezentaciji ni reč! (VIDEO)

Najtrofejniji košarkaški trener Evrope otkrio je da je baš u Ljubljani debitovao za nacionalni tim Jugoslavije pod vođstvom Dušana Ivkovića 1988. godine. Obradović je posetio muzej posvećen zlatnim godinama jugoslovenske košarke i evocirao uspomene iz tog vremena

  • 2

Najtrofejniji košarkaški trener Evrope Željko Obradović stigao je u Ljubljanu na Evrobasket gde će održati trenerski seminar tokom vikenda, a slobodno vreme iskoristio je da poseti muzej posvećen najboljim godinama nekadašnje Jugoslavije.

Naravno, popularni Žoc se zadržao najviše u delu za sport prisećajući se tog zlatnog vremena našeg sporta.

O REPREZENTACIJI SRBIJE NI REČI

Međutim, kao i mnogo puta do sada, nije želeo da sa novinarima priča o evropskom prvenstvu koje se upravo odigrava u Sloveniji, niti o igrama nacionalnog tima ili bilo koje druge reprezentacije.

- Znate da ne komentarišem reprezentaciju već godinama i da ne pričam o tome. Čujem se sa Dudom stalno, sve je u redu, ali ne bih da pričam o dešavanjima na Evropskom prvenstvu - ljubazno je rekao Obradović.

ŽOC DEBITOVAO BAŠ U TIVOLIJU

On je zatim sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem evocirao uspomene iz svoje karijere istakavši da je svoj debi u dresu nacionalnog tima imao 1988. baš u Sloveniji.

- Selektor je, takođe, bio gospodin Duda Ivković, a ja sam odigrao prvi meč za reprezentaciju u Tivoliju. Tada je rekao: "Željko je dao dva poena, sad možemo da igramo košarku" - rekao je Obradović i nasmejao sve prisutne.

Obilazeći muzej najtrofejniji košarkaški trener Evrope, kao rođeni Čačanin,  nije mogao a da ne pecne ljute rivale Kraljevčane podatkom na tabeli eks-jugoslovenske prve lige da je Sloga bila samo dve godine prvoligaš u nekada najjačoj ligi na svetu, a Borac čak 28 sezona.

- Ovaj muzej je pun pogodak, jako lepe fotografije koje evociraju uspomene. Meni najviše iz bivše Jugoslavije nedostaju prijatelji. Trudim se koliko imam vremena da ih viđam jer sa svima sam u kontaktu i ponosan sam na ta prijateljstva.

- Lepo je što se Evropsko prvenstvo igra u Sloveniji i vidim da je odlično organizovano - rekao je Obradović.

(Izveštač Telegrafa iz Slovenije, Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    13. septembar 2013 | 11:56

    Ne razumem Zeljka da nece da komentarise igru reprezentacije?? Pa jel on srpski trener ili nije? Ako se jos uvek seca bruke u NS verovatno je svestan da je on zabrljao stvar jer nije oterao neke pojedince na vreme.

  • Darko

    13. septembar 2013 | 11:23

    Veliki trener nema šta ali velika nula od čoveka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA