IVKOVIĆ: Loše je što već drugi meč igramo slabo, ali ja sam optimista! (VIDEO)

- Igrači nisu mentalno bili pripremljeni i to je dovelo do gubitka samopouzdanja. Možemo da se podignemo trenizima, razgovorom i podrškom, a bez obzira na celu situaciju zadovoljstvo mi je da radim sa ovim timom - rekao je selektor Srbije

  • 0

Selektor košarkaša Srbije, Dušan Ivković, istakao je posle poraza od Ukrajine na Evrobasketu, da nije problem u izgubljenom meču, već u tome što njegov tim igra slabo već drugi meč zaredom.

Ivković je dodao da selekcija Srbije sa devet debitanata ne sme nikoga da potcenjuje na ovom šampionatu i da je to upravo bio razlog slabog izdanja i poraza od Ukrajinaca.

- Ukrajina je bila bolja i zasluženo je pobedila, ali ono što brine je da drugu utakmicu uzastopno igramo loše. Mislim da smo izgubili jer pored 18 ofanzivnih skokova, što nam je rekord na šampionatu, mi smo ubacili samo 11 poena - rekao je Ivković i dodao:

- Takođe promašili smo 12 slobodnih bacanja što je nedopustivo za ovaj nivo takmičenja - rekao je Ivković i dodao:

- Mi nismo tim koji sme da potceni bilo koju ekipu. Mislim da nedovoljna mentalna i duševna pripremljenost igrača dovodi do inhibicije gde oni kasnije gube samopouzdanje. Moramo da damo igračima podršku, ja sam optimista i dalje verujem u ovaj tim - rekao je Ivković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

 

(Izveštač Telegrafa iz Slovenije, Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA