KALDERON: Šta vredi Pau Gasol kad ne može da igra protiv Srbije! (VIDEO)

- Nama je nebitno s kim igramo u četvrtfinalu, jer je to jedna utakmica koju moramo da pobedimo, a svaki protivnik je težak. Srbija je Srbija, uvek ima dobar tim, bez obzira koliko su mladi i neiskusni - rekao je bek španske reprezentacije

  • 4

Jedan od najboljih igrača reprezentacije Španije Hoze Kalderon kaže da je "crvenoj furiji" nebitno sa kim igra u četvrtfinalu Evrobasketa, jer je to jedna utakmica koju moraju da dobiju.

On je istakao da je dobro što je lider ekipe Pau Gasol, koji inače ne igra na ovom šampionatu, došao da bodri ekipu, ali da to ne vredi kad ne može da pomogne protiv selekcije Srbije.

- Za nas nije bitno protiv koga igramo, da li je to Srbija, Litvanija, Ukrajina ili Francuska, moramo da igramo bolje, da uradimo sve što možemo da pobedimo.

- Ovo je četvrtfinale, jedna utakmica, moramo da budemo spremni da pobedimo. Izgubili smo prošlu utakmicu, nadam se da možemo da trijumfujemo - kaže Kalderon.

- Nismo ista ekipa, nema nekih igrača, igramo drugačije, ali na kraju krajeva mi smo u četvrtfinalu. Da li smo četvrti ili prvi nema veze, za nas je to samo jedna utakmica.

- Srbija je Srbija, uvek ima dobar tim. Treba da se koncentrišemo da odigramo dobru odbranu kako bismo pobedili, a nakon toga da razmišljamo o sledećem rivalu.

- Biće jaka utakmica, neizvesna do kraja. Moramo da igramo mnogo bolju odbranu, protiv Italijana smo primili dosta poena.Voleo bih da nam iskustvo pomogne da pobedimo Srbiju, ali za nas kažem nebitno je ko je rival ako odigramo kako znamo.

Na pitanje koliko im znači što je došao i Pau Gasol, Kalderon je rekao:

- Da, tu je uz nas, ali ne može da nam pomogne na terenu - rekao je košarkaš Španije.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Izveštač Telegrafa iz Slovenije, Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA