Zvezda i Partizan na prodaju za dolar?!

Srpski fudbalski giganti, naročito klub s "Marakane", mogli bi da budu prodati za simboličan iznos, ali uz obavezu novih vlasnika da vrate dugove

  • 17

Država Srbija čvrsto je stala iza stava da, pre svih, Crvena zvezda i Partizan, kao perjanice našeg fudbala, moraju da se privatizuju i da bi to trebalo uraditi što pre, već i do kraja ove godine. Postoji opcija da zbog velikih dugova klubovi budu ponuđeni kucima za dolar ili evro, s tim da desetine miliona njihovih minusa obrišu ulaganja novih vlasnika, koji bi uz to uložili i dodatni novac u budžet, stvaranje kvalitetnih timova i renoviranje stadiona, pišu "Večernje novosti".

Šeik Mohamed bin Zajed al Nahjan, princ prestolonaslednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, ima želju da kupi Crvenu zvezdu, i ta priča se bliži kraju. Kako će se sprovesti privatizacija, ostaje da se vidi, ali je jasno kao dan da će novi vlasnik morati da plati ceo Zvezdin dug i, naravno, da uloži dodatni novac za bitisanje kluba.

Postoji još jedna opcija. Naime, vlasnik CSKA iz Moskve Jevgenij Giner, iza kojeg već godinama stoji Roman Abramovič, takođe je u igri da dođe na srpsko fudbalsko tržište. U prvi mah, na meti je bio Partizan, navodno pošto navijači moskovskog kluba i "grobari" gaje prijateljske odnose, a onda je pogled uperen i na "crveno-beli" deo Topčiderskog brda. Objašnjenje: Crvena zvezda ima mnogo više navijača od Partizana!

Privatizacija se neće svideti svima, pogotovo članovima uprava i bivšim asovima koji očekuju da, ukoliko se klubovi prodaju, dobiju svoj deo kolača na ime minulog rada. Međutim, dugovanja menjaju pravila ponašanja.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sloba

    18. septembar 2013 | 00:57

    Ha ha kakva slika,i ja bi se smejao da kupim zvezdu za dolar

  • katarina

    18. septembar 2013 | 01:40

    Kakva bre naknada za minuli rad za clanove upravnog odbora i bivse asove?! Prvi su se debelo nakrali, a drugi bili jako lepo placeni da komotno mogu i oni i njihovi unuci da uzivaju..

  • SRBA

    18. septembar 2013 | 05:00

    Kao sto rekose ZVEZDA IMA MNOGO VISE NAVIJACA ... A ti se samo smej... To se odnosi i na Partizan i njemu je vrednost 1 dolar i to samo zbog lokacije.... Komsije su vam Evropski i svetski sampioni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA