Šta kažu Srbi, a šta Španci pred četvrtfinale Evrobasketa! (VIDEO)

Nenad Krstić uverava da je reprezentacija Srbije napravljena da sa svakim protivnikom igra na pobedu, a Mark Gasol očekuje zabavno četvrtfinale...

  • 2

U 17.30 počinje obračun za mesto među četiri najbolje ekipe Evrope, za korak bliže medalji, za Svetsko prvenstvo u Španiji naredne godine. Košarkaši Srbije će svojom energijom i srčanošću pokušati da spreče aktuelnog šampiona da odbrani titulu, koji je (ponovo) zatresao košarkašku javnost tendecioznom igrom u poslednjem meču grupne faze protiv Italije.

Utisak je da takav ishod zaista ne čudi ni gledaoce, ni učesnike Evrobasketa. Iako prvoplasirani u svojoj grupi, "orlovi" će u borbi za polufinale imati protivnika koji je projektovan za evenutalni okršaj za zlato, ali su se igrači Dušana Ivkovića pomirili s tim i spremni će izaći na megdan u "Stožicama".

- Tako je ispalo i nema nazad. Mi smo želeli pobedu na svakoj utakmici i nismo pravili nikakve kalkulacije. Nismo nikada razmišljali ko bi mogao da nam dođe ili s kim bi nam bilo lakše da igramo. Pristup je uvek bio isti. Sada igramo protiv Španije i nadamo se najboljem - rekao je "Žurnalu" Raško Katić.

- Očekuje nas teška utakmica, sigurno da nismo očekivali Špance jer smo završili kao prvoplasirani u grupi. Ali dobro, šta je, tu je, ova ekipa je tako napravljena da igra sa svakim na pobedu. Bićemo spremni i koncentrisani da probamo da odigramo kao što smo odigrali sa Francuskom - smatra naš kapiten Nenad Krstić.

Riki Rubio je dobro zapamtio 2009. godinu i odlučujuću trojku Miloša Teodosića.

- Teodosić nije ovde da pogađa trojke, ali tu je još dosta kvalitetnih igrača. Nismo gledali dalje od meča protiv Italije. Želeli smo da pobedimo, ali nismo uspeli. To je iza nas, sada smo fokusirani na Srbiju. To je mlad i ambiciozan tim, sa sjajnim trenerom. Biće veoma teško - uveren je Rubio, dok možda i najjači adut "furije" Mark Gasol očekuje zabavu na meču.

- Po onome šta sam video, Srbija igra veoma dobru košarku. Ima veoma kvalitetnu odbranu, lopta dobro kruži i odlično trče. Verujem da će meč biti zabavan. Sve što je bilo do sada više nije važno. Igramo protiv mladog i kvalitetnog tima. Nisam srećan zbog epiloga meča sa Italijom, ali se veoma radujem tom izazovu.

Serhio Rodrigez poštuje Srbiju.

- Veoma važna utakmica za nas, četvrtfinale Evropskog prvenstva i tu više nije važno ko vam je rival. Ekipa Srbije je mlada, ali ima i nekolicinu iskusnih igrača i mogu svakog da pobede, što su dokazali na ovom prvenstvu. Moramo da ih respektujemo i da sa dozom straha uđemo u meč. U istoj smo poziciji - niti smo mi favoriti, niti su oni autsjaderi.

Za kraj, nadamo se da će naši reprezentativci, iako ponovo oslabljeni neigranjem Stefana Markovića i slabijim treniranjem Nemanje Nedovića, pokazati borbenost kao protiv Francuske i da će šutirati kao na treningu. Doduše, ne znamo koliko bismo mogli da se ponadamo ovakvim potezima Rodrigeza, ali neće nam ni trebati!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бојке Кум

    18. septembar 2013 | 16:20

    За све момке на паркету, за најбољи спорт на свету, за Србију нашу мајку остваримо ову бајку. До победе нек' се пева српска песма, српски стих, само храбро и без страха јер бољи смо од свих њих!

  • Smjesno

    18. septembar 2013 | 16:39

    penafiel-beir mare x-x! Ko hoce nek proba!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA