Đedović pozajmio novac da bi Bosanci otišli na Evrobasket!

- Morali smo da pozajmimo, jer nismo imali rešenja, zato što smo od države za nastup na EP dobili jednu čitavu nulu, da ne kažem nešto vulgarno - rekao je predsednik Košarkaškog saveza BiH

  • 0

Predsednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Harun Mahmutović otkrio je da reprezentacija te zemlje ne bi otišla na Evropsko prvenstvo u Sloveniji da Savez nije pozajmljivao novac, između ostalih, i od jednog od najboljih reprezentativca Nihada Đedovića.

- Gorelo nam je u datom momentu. Nismo imali novca i onda nam je naš košarkaški reprezentativac pozajmio pare. Verovao je meni i Savezu da ćemo mu vratiti novac. Učinićemo to čim sakupimo prve pare od naših sponzora - rekao je Mahmutović za agenciju Anadolija.

Đedović, koji je bio najefikasniji pojedinac na meču sa Srbijom u prvoj fazi, dao je Savezu 10.000 konvertibilnih maraka.

- Nije Đedović jedini od kog smo pozajmili novac kako bismo finansirali poslednje troškove na Evrobasketu. Uzeo sam pozajmicu i od još jednog svog prijatelja, i to u iznosu od 20.000 KM. I Igor Stojanović, direktor reprezentacije, od svog prijatelja posudio je 10.000 KM.

- Morali smo da pozajmimo, jer nismo imali rešenja, zato što smo od države Bosne i Hercegovine, odnosno Veća ministara, za nastup na Evropskom prvenstvu u Sloveniji dobili jednu čitavu nulu, da ne kažem nešto vulgarno.

Veće ministara BiH košarkaškoj reprezentaciji svoje zemlje nije dalo niti marku, kao ni Vlada Republike Srpske.

- Vlada Federacije BiH nam je priskočila u pomoć s "velikim budžetom" od 50.000 KM, odnosno 25.000 evra. Najviše novca, 100.000 KM, dobili smo od Kantona Sarajevo - rekao je Mahmutović, dodajući da je veći deo novca otišao na dažbine.

- Platili smo porez više nego smo za učešće na EP dobili od države. Oni novac poreskih obveznika daju u druge svrhe, kupuju sebi nove skupocene službene automobile. Eto, i mi smo im makar jedan kupili.

Ogorčeni Mahmutović tvrdi da savezi Hrvatske i Srbije dobijaju podršku od države i da raspolažu novcem s kojim može da se radi.

- Država Hrvatska i Srbija finansiraju košarkaške selekcije svojih zemalja, da ne govorim kako je u Francuskoj, Španiji… Mi imamo samo četiri reprezentacije. Jednostavno, nemamo novca, država ne mari za nas, za košarkaške selekcije svoje zemlje - ističe Mahmutović.

ACO PETROVIĆ DVE GODINE RADI BEZ PLATE

Selektor Aco Petrović radi dve godine bez plate, a Mahmutović kaže da ne zna kako bi mogao da traži od njega da i dalje ostane na toj poziciji.

- Dušan Ivković radi u Srbiji za 250.000 evra godišnje, Božo Maljković je selektor Slovenije za 300.000 evra. Sve što je dobro puno košta. Nadam se da će se jednog dana neko i u BiH probuditi, te da će kod usvajanja budžeta shvatiti da treba izdvajati novac i za sport - završio je Harun Mahmutović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Dnevni avaz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA