Litvanci u finalu, grubo prekinuli hrvatsku košarkašku bajku (VIDEO)

Kleiza, Kalnietis i Maciulis dali su 63 od ukupno 77 poena Litvanije, koja je u polufinalu Evrobasketa sa 77:62 pobedila Hrvatsku, i u finalu čeka pobednika meča Španija-Francuska

  • 2

Hrvatska košarkaška bajka grubo je prekinuta u Ljubljani! Kao i 1995. na Evropskom prvenstvu u Atini. Od Litvanaca koji su u "Stožicama" slavili sa 77:62 (24:19, 16:18, 21:8, 12:11).

Dakle, jedan od favorita za osvajanje zlata došao je do šanse da isto traži u finalu. Predvođeni Linasom Kleizom, koji je samo u prvom poluvremenu ubacio 17 poena (od 25 Litvanije), uspeli su da osujete sve napade Hrvata, držeći konce igre u svojim rukama veći deo meča.

Provlačenje kroz "iglene uši" u prvoj fazi takmičenja i trijumf protiv Makedonije kao da je "otreznio" jedan od najiskusnijih sastava na Evrobasketu. Nisu Litvanci blistali, nisu Litvanci demonstrirali nikakvu silu, ali su se obistinile sve prognoze.

Kleiza je ubacio 22 (11sk), dok su u drugom delu "eksplodirali" Maciulis sa 23 i Kalnietis 18. Na drugoj strani, Bogdanović je bio jedini sa "deset plus" poena. Ubacio je 15 i jasno je da su svi ostali podbacili. Hrvati posle 18 godina imaju priliku da se bore za medalju.

POLUFINALE:

Litvanija - Hrvatska 77:62

Francuska - Španija 75:72

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA