Srbija ima košarkašku budućnost: Jokić i Zagorac najbolji na Evropskom Ol staru do 18 godina

Mladi srpski košarkaši imali zapažene minutaže i uloge u svojim timovima na skupu najboljih mladih igrača u Evropi. Jokić je ubacio 12 poena uz sedam skokova, dok je Zagorac bio efikasniji sa 13 poena i čak devet skokova

  • 0

Ako može da se sudi po utakmici između najboljih mladih igrača iz Evrope do 18 godina, koja je odigrana na Evrobasketu u Sloveniji, onda možemo reći da Srbija ima perspektivnu košarkašku budućnost.

Na ovom revijalnom meču među 24 najbolja igrača našla su se i dvojica naših momaka Rade Zagorac i Nikola Jokić, obojica članovi Mega Vizure koji su ostavili odličan utisak na meču

Igrači iz cele Evrope bili su podeljeni u dve ekipe plavu i belu, a upravo plava ekipa za koju je igrao Nikola Jokić pobedila je sa 74:69.

Jokić (210cm) igra na poziciji centra, a za 19 minuta u igri ubacio je 12 poena uz 7 skokova i šut iz igre 5-6.

- Ovo je jedna lepa stvar za nas, sigurno će nam značiti u karijerama, pre nas su na ovakvim utakmicama igrali Vasa Micić i Nemanja Nedović,  a Valančijunas je bio i MVP ovakvog meča. Tako da, ko zna, možda se i mi nađemo jednog dana na Evrobasketu - istakao je Jokić.

Sa druge strane Rade Zagorac (199cm), koji igra na poziciji beka šutera, igrao je za beli tim 22 minuta i za to vreme ubacio 13 poena uz čak 9 skokova uz takođe dobar procenat šuta 5-8.

- Ja sam zadovoljan svojom igrom, lep je ambijent u Stožicama, i bilo je zadovoljstvo igrati. Videli smo gde smo u odnosu na vršnjake iz drugih zemalja i najvažnije je da ne zaostajemo za njima. Ipak, imamo dosta da radimo i da napredujemo - rekao je Zagorac.

(Izveštač Telegrafa iz Slovenije Dragutin Stojmenović)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA