KUP SPARTANACA: Borba titana, ovo je mesto gde najjači opstaju! (VIDEO)

Više od sto takmičara iz zemlje i regiona pokazalo je neverovatnu izdržljivost na "Kupu Spartanaca", a najspremniji učesnici u muškoj, odnosno ženskoj konkurenciji bili su Ivan Mitrović i Mirjana Đinović

  • 3

Titule "Spartanca" i "Spartanke" za 2013. godinu poneli su Ivan Mitrović i Mirjana Đinović, pobednici takmičenja "Kup Spartanaca" koje je održano na Vojnoj akademiji!

Na drugom po redu takmičenju srpske verzije krosfita u organizaciji BOX kluba Spartanac nadmetalo se više od sto učesnika iz zemlje i regiona. Osim u muškoj i ženskoj konkurenciji učesnici su se takmičili po grupama, koje su sačinjavali dva muškarca i devojka, zatim u kategoriji veterana i vojske.

U toku dvodnevnog nadmetanja u snazi i izdržljivosti, kroz dinamičan sklop vežbi momci i devojke su pokazali neverovatnu fizičku spremu.

"Spartanke" su kroz individualan nastup, ali i u grupnom takmičenju dokazale da i na polju fizičke snage mogu da pariraju muškarcima. Osim pobednice Mirjane Đinović članice BOX kluba Spartanac, drugoplasirane Slovenke Nuše Zupanc i trećeplasirane Jelene Simijunović, sve devojke zasulžile su pohvale za energiju, borbu i preko svojih limita, znoj i "krv" koju su ostavile.

Spoj vežbi nabačaja, guranja sanki, koje je bilo otežano zbog loših vremenskih uslova, trčanja, plivanja, čučnja, nošenja balvana, mrtvog dizanja iziskivalo je od takmičara poslednje atome snage.

Kako je takmičenje odmicalo discipline su postajale sve zahtevnije, a organizator je "najslađe" sačuvao za kraj! Zadatak koji je stavljen pred deset najuspešnijih muškaraca, pod nazivom "ko preživi pričaće", ostavio je publiku, ali i takmičare bez daha.

Učesnici su za što bolje vreme trebali kombinovano da plivaju, rade sklekove, uzmahe sa kuglom, a najbolji takmičar u ovoj disciplini bio je Stefan Solunac član BOX kluba Spartanac koji je u finalnom poretku zauzeo drugu poziciju, dok je treći bio Slovenac Aljaž Sevčnikar.

Da li ste spremni da postanete "Spartanac"? Krv je zamenjiva, znoj je očekivan, suze su opcija!

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(P. Milinković)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makarije

    29. septembar 2013 | 23:15

    Svako promovisanje sporta je dobro za zdravlje našeg naroda,....samo napred,..ministarstvo sporta bi trebalo da pomogne ove klubove,...bar terminima u sportskim centrima, koji zvrje prazni,..

  • RS

    29. septembar 2013 | 23:08

    Hardcore..

  • Crossfiter

    30. septembar 2013 | 01:26

    Imate losu informaciju,pobednik u zenskoj kategoriji je Mirjana Djinovic iz Srbije. Mozete proveriti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA