Lenoks Luis izaziva braću Kličko za 100 miliona dolara!

Poslednji apsolutni šampion u superteškoj kategoriji voljan da za rekordnu sumu u 49. godini uđe u ring i smatra da za šest meseci može da se spremi, posle pauze koja je trajala punu deceniju

  • 2

Britanac Lenoks Luis, poslednji apsolutni šampion u superteškoj kategoriji u boksu, pregovara za meč sa jednim od braće Kličko, ali traži 100 miliona dolara, umesto 50 miliona, koliko mu je ponuđeno u Moskvi, gde je gledao kako Vladimir Kličko uspešno brani tron protiv Aleksandra Povjetkina.

- To je moja cena i trenutno diskutujemo o tome. Rekao sam im da mogu da budem spreman za šest meseci i da povremeno treniram - izjavio je Luis, koji je 2. septembra napunio 48 godina.

Ako se postigne dogovor, to će biti najveći novac koji je neki bokser ikada dobio za meč. Nedavno je Flod Mejveder zaradio više od 40 miliona dolara za borbu protiv Meksikanca Saula Kanela Alvareza, a moguće je da ta suma na kraju bude oko 70 miliona kada se sabere sve zarađeno po sistemu "plati pa gledaj".

Luis se povukao 2003. Nekada je izjavljivao da bi se vratio u ring za 50 miliona, međutim, sada je povisio cenu.

- Rekao sam svojevremeno da bih izašao iz pižame za 50 miliona, ali moram da uzmem u obzir svoje zaveštanje, jer sam se penzionisao kao apsolutni šampion. Moj povratak će ih koštati 100 miliona dolara - objasnio je Luis, koji bi se radije borio sa mlađim Kličkom, Vladimirom (37), mada je 42-godišnji Vitalij, reklo bi se, više zainteresovan da se nađe u ringu sa Britancem, željan revanša za poraz iz 2003, posle čega se Luis i oprostio.

- Pošto sam već pobedio Vitalija, radije bih se borio s drugim bratom, ali videćemo šta će biti - rezonuje Luis.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bego

    10. oktobar 2013 | 19:04

    Nisu ga dobro razumjeli.Hoce da razbije obojicu istovremeno i zato 2 puta po 50 miliona dodje ti stoja.

  • zullu

    10. oktobar 2013 | 12:24

    Brate, šta će ti tolke pare kad nema da preživiš batine?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA