DEKI REKORDER: Bila mi je čast ovih deset minuta sa momcima! (VIDEO)

- Ovako ostaviti fudbal, ali da dobiješ priliku još jednom da staviš traku i da povedeš ovu ekipu... Mogu samo da se zahvalim svima - rekao je Dejan Stanković po izlasku sa terena na oproštajnoj utakmici

  • 2
Srbija – Japan, Dejan Stanković, Branislav Ivanović Foto: Marko Todorović

Posle deset istorijskih minuta na utakmici sa Japanom, koji su bili dovoljni da Dejan Stanković postane rekorder Srbije po broju nastupa za reprezentaciju, bivši kapiten je poslednji put sa terena pozdravio publiku na novosadskom "Karađorđu".

Uz ovacije punog stadiona, Stanković je prošao kroz špalir, pozdravio se sa igračima i selektorom Sinišom Mihajlovićem, da bi na kraju prišao supruzi i trojici sinova. Na svakom od njih je bio dres sa jednom cifrom, tako da su zajedno činili broj 103 − broj utakmica koji je Deki odigrao za reprezentaciju.

- Hvala divnim ljudima što su danas došli da bodre Srbiju i da uveličaju ovo istorijsko i nezaboravno popodne za mene. Biti 10 minuta sa ovim momcima je velika čast. Možda mogu da sve utakmice u reprezentaciji stavim u ovih deset minuta - rekao je Stanković po izlasku sa terena.

- Ovako ostaviti fudbal, ali da dobiješ priliku još jednom da staviš traku i da povedeš ovu ekipu... Mogu samo da se zahvalim svima.

Na pitanje da li može da kaže koji mu je najdraži momenat u reprezentativnoj karijeri, Stanković je rekao:

- Sve te utakmice mogu da stanu u ovih 10 minuta, na kojoj je sve podređeno meni. Za 15 godina je bilo svega, lepih i ružnih momenata, uspeha ili neuspeha, ali se danas stavlja tačka i urezano je deset minuta - rekao je Stanković, koji je potom za svoju trojicu sinova (Stefan, Filip i Aleksandar) rekao:

- Najveća vrednost, sva trojica su prave desetke. Samo da porastu u prave momke i ljude, a posle i u fudbalere - rekao je Stanković.

Stanković je pred početak meča dobio uramljen dres sa svojim prezimenom i brojem 103, koji mu je uručio predsednik FSS Tomislav Karadžić. Potom je od bivšeg rekordera i saigrača Save Miloševića dobio zlatni dres.

Dobio je i dres Japana sa brojem 10 od selektora današnjeg rivala Alberta Zakeronija, u ime organizacije "Nesalomivi" Zlatnu loptu, a od Vladimira Petrovića plaketu u ime Crvene zvezde.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ralexic

    11. oktobar 2013 | 21:06

    Dekiju svaka čast ali.....treba menjati tu statistiku jer žije realna. Masa igrača udje u 90-pj miniti i uknjiži plus kao da je igrao svih 90 minuta.Možda bi bilo bolje da se sabiraju minute a ne broj utakmica.

  • Sashki

    12. oktobar 2013 | 00:56

    Pa šta bi ti hteo da klinac od 17 godina bude starter pokraj piksija?? I kao drugo deki je posle od uvek bio starter

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA