MIHA: Da pobeđuju uvek bolji, mi bismo bili u Brazilu!

- Deki zaslužuje to zbog svega što je pokazao u fudbalu i životu. Mi smo veliki prijatelji, gledam ga kao mlađeg brata. Vrata su mu otvorena, a tako će biti i kad ja ne budem u reprezentaciji. - rekao je selektor fudbalera Srbije

  • 11

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović bio je zadovoljan što su njegovi igrači i pored manjka koncentracije zbog oproštaja Dejana Stankovića od nacionalnog dresa ipak odigrali dobru utakmicu i savladali Japan rezultatom 2:0 u Novom Sadu.

- Sigurno je bilo mnogo teško, sve vreme se pričalo Dekijevom oproštaju, igrači su bili manje koncentrisani, ali na svu sreću smo pobedili. Nedostajalo je 10 igrača od 23 koje sam hteo da pozovem, ali su ovi igračli opravdali moje poverenje i prikazali dobru igru protiv Japana, koji je pokazao da je veoma organizovan i dobar tim - rekao je Mihajlović posle meča.

On smatra da ekipi ide dobro u izgradnji pobedničkog mentaliteta.

- U prvom poluvremenu nismo odigrali kako smo smeli i hteli, ali smo zasluženo pobedili jednu jako dobru ekipu kakva je japanska. Ja uvek želim bolje. Bez obzira gde igramo, moramo samo da dajemo 100 posto i da gradimo pobednički mentalitet. Momci to rade dobro. Sigurno da tu pomažu i Bane i Kolarov. Bez obzira na sve probleme, na dobrom smo putu.

Japanski izveštači koji su u velikom broju stigli u Novi Sad nisu se smirili na konferenciji za štampu dok od srpksog selektora nisu dobili potvrdu da je Japan bio bolji od Srbije.

- Japanci su bili bolji, ali i mi smo igrali bolje na dosta kvalifikacionih mečeva, pa smo gubili. U fudbalu ne pobeđuju uvek bolji, jer da je tako, mi bismo već bili u Brazilu.

Na konferenciji je bilo i italijanskijh novinara, a kolege iz "Korijere delo Sporta" su upitali Mihu kad i da li namerava da se vrati u italijanski fudbal.

- Ne znam kad, ali ću se vratiti .Trenutno živim za mesto selektora Srbije, i ne razmišljam toliko o budućnosti.

Zatim se snašao i poslao duhovitu poruku svima u šali:

- Možda odem i u Japan.

Evidentno je bila da je utakmica u Novom Sadu po atmosferi nije bila ni blizu prethodne dve koje je Srbija igrala na "Karađorđu", sa čim je saglasan i selektor.

- Nije bila jedna od najboljih atmosfera, ali ćemo igrati i dalje u Novom Sadu, jer smo ovde sve mečeve pobedili. Nadam se da ćemo sledeću koju budemo igrali ovde pobediti, ali i da će atmosfera biti bolja nego večeras.

Mihajlović je svakako saglasan da Dejan Stanković treba da bude i dalje uz reprezentaciju.

- Ja kad pričam o Dekiju... Mi smo veliki prijatelji, gledam ga kao mlađeg brata. Vrata su mu otvorena, a tako će biti i kad ja ne budem u reprezentaciji. Deki zaslužuje to zbog svega što je pokazao u fudbalu i životu, da bude u Fudbalskom savezu Srbije. Voleo bih da se to desi što pre - rekao je Siniša Mihajlović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baki

    11. oktobar 2013 | 20:18

    Miho ja mislim da ti treba da ostanes na klupi repke... Podrzavam te a i drugi treba to da rade... Poceo si sa podmladjivanje ekipe u najgore vreme ali jbg neuspesno si to izveo ali polako se klinci uklapaju.... Ja se nadam za naredne kvalifikacije da cemo imati najmladju ekipu i mnogo mocnu... Vidite rezlutat Belgije ali njima je mnogo vremena trebalo u odnosu na nas... Bice to mnogo jaka ekipa samo cepaj sto vise prijateljskih da se klinci uigravaju

  • Bari

    11. oktobar 2013 | 23:07

    Vratite Ljajica!!!! Sramota!!

  • Vlajko

    11. oktobar 2013 | 20:25

    Ti si konj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA