Siti rastavio Porto sa trofejom, Agueru dosta 19 sekundi

Argentinac posle 18 sekundi načeo Portugalce, a od 76. do 86. minuta njegovi saigrači su još tri puta pogodili mrežu "zmajeva"

  • 0

Mančester Siti je prvi učesnik osmine finala Lige Evrope. Trofej u ovom takmičenju definitivno dobija novog vlasnika, pošto su "građani" rastavili prošlosezonskog osvajača Porto od trofeja, ali i naneli mu težak poraz od 4:0.

Iako je i posle prvog meča u Portugaliji i pobede Sitija od 2:1 bilo jasno da će Porto teško da odbrani titulu, niko nije očekivao da se baš na ovakav način oproste od pehara. Već posle 19 sekundi igre Serhio Aguero načeo je mrežu "zmajeva" i najavio da ih ne očekuje lep provod na "Itihadu". Bio je to drugi najbrži gol u istoriji takmičenja.

Porto se nije predavao, pokušavao je da uzvrati, ali razlika u kvalitetu je bila očigledna. Posle Aguerovog gola, mreže su mirovale 75 minuta, a onda je krenula kanonada Manćinijeve čete. U intervalu od 10 minuta izrešeteli su gol Portugalaca sa tri gola. Pogađali su redom: Džeko, Nasri i David Pizaro, koji je postigao prvi pogodak u dresu Sitija.

Porto je na ubedljiv način uplovio među 16 najboljih u Ligi Evrope, gde ga očekuje dvomeč sa boljim iz duela Legije i Sportinga.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA