LŠ: Marsej slomio Inter, Bazel "skalpirao" Bajern (VIDEO)

U sudijskoj nadoknadi Andre Aju srušio "neroazure", golom Štokera Bazel bacio Bajern na kolena

  • 0

U poslednja dva meča osmine finala Lige šampiona gotovo ništa se nije dešavalo u većem delu mečeva, a onda je usledio senzacionalan finiš Marseja i Bazela i evropski giganti Inter i Bajern su na kolenima! Čudesni Bazel koji je minimalcem savladao Bajern i pokazao da je zaslužio mesto među 16 najboljih klubova Evrope. Isti ishod je u poslednjim sekundima meča obezbedio Marsej protiv Intera.

Ništa nije nagoveštavalo pobede Marseja i Bazela, jer su oba meča bila prilično tvrda i zatvorena. Pored nedostatka golova, nedostajalo je i uzbudljivih situacija, pa je izgledalo da će oba susreta biti završena bez golova. Posebno se to odnosi na meč Francuza i Italijana gde osim nekoliko polu-prilika nije imalo šta da se vidi. Najbolje šanse su viđene posle prekida. Ipak, udarac Kambijasa je odbranio Mandanda odličnom paradom, dok je štoper domaćih N`Kulu nespretno reagovao pred golom "neroazura" posle centaršuta Valbuene.

I kada su svi mislili je "zakovano" 0:0, u poslednjim trenucima utakmice, Andre Aju je bio najviši u skoku u Interovom petercu i udarcem glavom doneo erupciju oduševljenja na Velodormu i više nego pristojnih 1:0 pred revanš na Meaci.

Marsej - Inter 1:0

(A.Aju 90+3)

Stadion i gledaoci: "Velodorom" (62.000)

Sudija: Cunjet Čakir (Turska)

MARSEJ (4-2-3-1): Mandanda - Aspilikueta (od 80. Fani), Dijavara, Nkulu, Morel - A. Dijara, Šejru (od 84. Kabore) - Amalfitano, Valbuena, Dž. Ajeu - Brandao (od 73. A. Aju)

INTER (4-4-2): Cezar - Maikon (od 46. Nagatomo), Lusio, Samuel, Kivu - Zaneti, Stanković, Kambijaso, Snajder - Zarate, Forlan

U Bazelu je bilo za nijansu zanimljivije. Švajcarci su pokazali da nisu slučajno eliminisali Mančester Junajted i bili su ravnopravan rival favoritu iz Bavarske. Prvih 20 minuta je prošlo u dominaciji Bajerna, ali je Riberi prokockao dve lepe prilike. U drugom delu poluvremena, Bazel je uspostavio ravnotežu, imao i dve odlične šanse preko Aleksa Freja i Aleksandra Dragovića, ali nisu zatresli mrežu Nojera. Bazel je strpljivo čekao šansu i dočekao ju je u 85. minutu. Rezervista Štoker je bio u pravo vreme na pravom mestu i naneo fatalan udarac minhenskom klubu.

Bazel - Bajern 1:0

(Štoker 85)

Stadion i gledaoci: "Sent Jakob Park" (35.500)

Sudija: Nikola Ricoli (Italija)

BAZEL (4-4-2): Zomer - Štajnhofer, Abraham, Dragović, Park - Šaćiri (od 83. Zua), Hugel, Džaka, F.Frej (od 66. Štoker)- A. Frej (od 89. Kabral), Štreler

BAJERN (4-2-3-1): Nojer - Rafinja, Boateng, Badštuber, Lam - Timoščuk, Alaba - Kros (od 89. Olić), Riberi (od 71. Miler), Roben - Gomez

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA