JSL: Zvezda ''protiv svih'' i Novog Pazara, derbi u Kruševcu!

''Crveno - beli'' pod velikim pritiskom dočekuju neugodne Pazarce koji su protiv Partizana u prvom kolu dokazali da mogu da se nose s favorizovanim protivnikom. Napredak čeka starog znanca Radnički iz Niša u derbiju subotnjeg dana

  • 0

Fudbalski karavan ponovo stiže na terene Srbije! Posle reprezentativne pauze u kojoj je nacionalni tim zabeležio pobede protiv Japana (2:0) i Makedonije (5:1), došlo je vreme da se nastavi najelitnije srpsko fudbalsko takmičenje Jelen Superliga.

Za derbi 9. kola svakako je okarakterisan meč u Jagodini gde aktuelni osvajač Kupa dočekuje aktuelnog šampiona Srbije Partizan, ali taj susret je na programu tek u nedelju. Što se tiče subotnjih mečeva oči javnosti će najviše biti uprte na ''Marakanu'' gde gostuje Novi Pazar, pogotovo posle nemilih incidenata na našem najvećem stadionu u proteklih nekoliko dana.

''Crveno - beli'' nemaju pravo na kiks u meču protiv Pazaraca, koji su u prvom kou sa samo 11 igrača namučili Partizan, ali su izgubili sa 4:3 posle niza sudijskih propusta. Svesni su toga u taboru Zvezde, međutim, najveći problem igrači će imati sa samim sobom, odnosno teretom i pritiskom u kojem se nalaze.

- Nema prevelike filozofije, moramo da dobijemo utakmicu za koju smo se spremali 14 dana. Moramo da odgovorimo na pritisak. Naša energija usmerena je na pobedu, a koliko sam mogao da primetim, igrači su motivisani poslednjih danarekao je na konferenciji za medije trener Stojanović koji neće moći da računa na povređene Milunovića i Martinovića, ali je najavio da će za tim konkurisati Peruanac Arauho.

S druge strane, u taboru Novog Pazara znaju u kakvom problemu se Zvezda nalazi i pokušaće to da iskoriste kako bi iznenadili favorizovanog protivnika.

- Bez obzira šta se dešavalo na ''Marakani'' prethodnih dana, igrači Zvezde će napasti od prvog minuta. Nadam se da ćemo imati snage da se odupremo tome i pokušamo da iznenadimo protivnika - rekao je trener Pazaraca Milan Milanović.

Meč između Napretka i Radničkog iz Niša je okarakterisan kao subotnji derbi i nema sumnje da će ispuniti očekivanja. Napredak se nalazi na solidnom sedmom mestu sa 11 bodova dok su Nišlije četvrte sa dva boda više. Dobra vest za ''čarapane'' jeste da se u tim vraća kapiten i najbolji igrač Nenad Mirosavljević.

- Odradio sam poslednja dva treninga pred punim opterećenjem i nadam se da se ništa neće iskomplikovati. Međutim, i bez mene možemo da pobedimo Radnički - rekao je Mirosavljević za Žurnal.

Nišlije u Kruševac dolaze s ciljem da ostvare dobar rezultat i u što boljem raspoloženju dočekaju naredni meč protiv Crvene zvezde. Prema rečima trenera Bekvalca biće potrebno uložiti mnogo truda i znoja da se savlada protivnik, a svi su izgledi da se u startnoj postavi nađe i kapiten tima Aleksandar Jovanović.

Zanimljivo će biti i u Ivanjici gde Javor traži prvu pobedu kod kuće još od prvog kola i meča sa Zvezdom. Protivnik je ekipa Rada koja drži fenjer i koju, kao i Zvezdu, potresaju razne vanfudbalske stvari. Podsetimo, pre nekoliko noći navijači ''građevinara'' su fizički napali finansijera kluba Ranka Stojića koji je najavio odlazak iz kluba.

PAROVI 9. KOLA:

Subota:

OFK Beograd - Radnički 1923 15.00

Javor - Rad 15.00

Donji Srem - Čukarički 15.00

Vojvodina - Sloboda 16.00

Voždovac - Spartak 18.00

Crvena zvezda - Novi Pazar 18.00

Napredak - Radnički Niš 19.00

Nedelja:

Jagodina - Partizan 15.00

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA